11/05/2020

politie mag nu ZONDER huiszoekingsbevel bij iedereen binnenvallen

 BELGIË – POLITIE met STORMRAM huizen binnen ZONDER huiszoekingsbevel

Een man in Philadelphia werd met harde hand uit de bus verwijderd omdat hij weigerde met een mondkapje op op stap te gaan.

Meerdere politieagenten én de buschauffeur sleurden de passagier aan handen en voeten de bus uit.

De tegenwoordig allesomvattende lange arm van de overheid plukt ons vandaag de dag zonder te blikken of blozen met geweld uit het openbaar vervoer en dult geen tegenwerking.

Dat uw lichamelijke integriteit hierdoor wordt aangetast zal de overheid een biet wezen.

Knoop goed in uw oren: De grondwet is bijkans nietig verklaard en de mensenrechten zijn opgeschort tot onbepaalde tijd.

BELGIË

In België bijvoorbeeld  kan de politie nu ZONDER huiszoekingsbevel bij iedereen binnenvallen om de naleving van de coronamaatregelen af te DWINGEN.

Dat zegt de korpschef van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst, en hij krijgt daarvoor steun van het Limburgse parket.

NORMAAL gesproken mogen politieagenten enkel en alleen naar binnen bij privéplaatsen met toestemming van de bewoner of eigenaar óf met een huiszoekingsbevel.

Heeft de politie geen huiszoekingsbevel, dan moet je ze niet binnenlaten. Een huiszoeking met bevel van de onderzoeksrechter mag alleen tussen 5 uur ’s morgens en 9 uur ’s avonds plaatsvinden.

Maar amai! 

De lockdown-feestjes blijven een plaag. Zo legde zelfs de relatief kleine politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst de afgelopen dagen twee zulke ‘illegale feestjes’ stil.

Volgens korpschef Dirk Claes werd de politie in beide gevallen vrijwillig binnengelaten door de feestvierders.

Maar ook als de aanwezigen weigeren om de deur te openen, kan de politie optreden ZONDER daarvoor een huiszoekingsbevel te moeten aanvragen.

“Wij hebben altijd een STORMRAM bij ons”, aldus Claes.

De korpschef verwijst naar een omzendbrief van 25 maart 2020 van het College van Procureurs-Generaal, waarin staat te lezen dat artikel 27 van de wet op het politieambt toegepast kan worden, dat een bestuurlijke doorzoeking van privéplaatsen mogelijk maakt.

Volgens dat artikel mag de politie gebouwen en woningen betreden wanneer het gevaar ‘een UITERMATE ERNSTIG en ophanden zijnde karakter vertoont dat het LEVEN of de LICHAMELIJKE INTEGRITEIT van personen bedreigt’.

Volgens Claes valt het coronavirus onder die noemer, en het parket van Limburg bevestigt dat:

“Als men WEIGERT de politie toe te laten de gezondheidsmaatregelen tegen het coronavirus te handhaven, mag de politie inderdaad zonder toestemming de plaats betreden waar de bijeenkomst wordt gehouden”, luidt het.

Bron: Nieuwsblad.be

 https://nieuwsblad.be/cnt/dmf20200402_04910532

Zoals het vroeger was:
https://www.watwat.be/politie/mag-de-politie-bij-mij-thuis-binnen-komen

 

https://commonsensetv.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: