Afgelopen week werd in Genève de World Health Assembly gehouden. De lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vergaderden onder meer over controversiële amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling.
Landen als Australië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten spraken hun steun uit voor de amendementen en riepen andere landen op hetzelfde te doen, wat in feite neerkomt op het weggeven van hun soevereiniteit, schrijft het Australische parlementslid Stephen Andrew, die de ontwikkelingen op de voet volgt.
Geen steun
Landen verzetten zich echter massaal tegen de plannen van de
globalisten. “Geweldig nieuws!” stelt Andrew.
Op 25 mei, Afrikadag, las
Botswana een verklaring voor namens 47 Afrikaanse lidstaten. Het land
zei geen steun uit te spreken voor de ‘hervormingen’, waar de Afrikanen
zeer bezorgd over zijn.
Ook andere landen gaven aan hun bedenkingen te hebben bij de amendementen en spraken geen steun uit, waaronder Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika, Iran en Maleisië. Brazilië gaf aan de WHO liever te verlaten dan haar bevolking te onderwerpen aan de nieuwe amendementen.
Stap terug
Uiteindelijk zag de WHO zich genoodzaakt een stap terug te doen. “Ze hebben het echter nog niet opgegeven. Integendeel: ze hebben een nieuwe werkgroep gevormd om ‘technische aanbevelingen te doen ten aanzien van de voorgestelde amendementen’, die in 2024 tijdens de 77e Health Assembly samen met het pandemie verdrag opnieuw zullen worden ingediend,” weet Andrew.
Hij merkt op dat in de VS de Republikeinen flink tegengas geven en
wetsvoorstellen hebben ingediend die moeten voorkomen dat de WHO nog
meer macht krijgt.
Andrew benadrukt dat we de druk moeten blijven
opvoeren en koste wat kost moeten terugvechten.
Bron: ninefornews
Geen opmerkingen:
Een reactie posten