3/11/2018

ZWARTBOEK OVER ORGAANDONATIE
Désirée Röver in gesprek met Beeldend kunstenaar Annet Wood over de realiteit van orgaandonatie. 
Naast beeldhouwen houdt Annet zich ook bezig met een aantal maatschappelijke problemen, waaronder orgaandonatie. Wat Annetj enorm stoort is het gebeuren rond orgaandonatie. 

Ze heeft zich de afgelopen maanden intens verdiept in deze materie en is tot de schokkende conclusie gekomen dat we worden bedrogen. De media presenteren het verhaal als een sprookje, hoeveel mensen kan je redden na je overlijden? Je hebt het in je! De waarheid is echter mensonterend. Daarom heeft Annet een zwartboek geschreven en aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer, de ministerraad en aan ZKH Willem Alexander. 

Je kunt het zwartboek lezen via deze link: http://www.annetwood.nl/brief-aan-de-ministerraad-... Wees gewaarschuwd, de inhoud is schokkend. 

'Orgaandonatie vindt altijd plaats voor het overlijden'

De informatie die wordt gegeven over orgaandonatie is ronduit bedroevend.

http://worldunity.me/de-schaduwkant-van-orgaandonatie-een-donor-orgaan-wordt-uit-een-levend-lichaam-gehaald/


Vanaf 1 juli 2020, wanneer het nieuwe systeem ingaat, worden je ingewanden uit je lichaam gesneden en weggegeven” correctie, de organen worden voor je overlijden verwijderd. 
De artsen wachten niet totdat je een natuurlijke dood sterft doch je zult sterven door een gebrek aan vitale organen die zojuist geroofd zijn. 

In de praktijk zullen artsen nog minder hard vechten voor je leven dan nu al het geval is.
De arts wordt hiermee verheven tot een god die beschikt over leven en moord.


(Earth Matters) Esmee werd in 2005 hersendood verklaard. Terwijl de medici al stond te trappelen om haar organen eruit te halen kwam ze weer bij en na anderhalf jaar revalideren heeft ze inmiddels een universitaire studie afgerond. 

Zij zat bij Arjan Bos aan tafel samen met Tinne Kroone die haar dochter verloor aan orgaandonatie. 
Er is haar in korte tijd wel 20 keer gevraagd of ze de organen van haar bijna wijlen dochter wilde doneren. Na akkoord is haar dochter, zonder dat de situatie was veranderd, er nog een hartslag en een normale temparatuur was, hersendood verklaard. 
Dit speelde zich allemaal binnen 24 uur naar het ongeluk af. 
De donorwagen stond al klaar, de stekkers zijn er uit getrokken en zelfs voor afscheid nemen was geen tijd. 

Ja, het is mooi als er levens gered worden met orgaandonaties, maar er is ook een andere kant van het verhaal. 
Dat vertellen deze dames uit eigen ervaring. Ze nemen je mee in de bijzondere wereld rond doodgaan, hoe de familieleden door manulpulatie en uiterst gebrekkige informatie onder druk gezet worden en waar de medici het niet zo nauw nemen met protocollen.
 Korte versie https://www.youtube.com/watch?v=o49cxSgmzs8
 

Geen opmerkingen: