3/23/2018

Dutch citizens say 'NO' in referendum on spy agency tapping powers

Reuters: Dutch PM Mark Rutte International ,,Plee,, Figure 

Referendumuitslag binnen. Nederland stemt tegen de Sleepwet!

De mantra: “U wilde toch geen aanslagen, geen kinderporno en geen radicale propaganda?”, zegt die overheid poeslief, waarop de burger gretig zijn gegevens afstaat omdat ze bang zijn van het tegendeel te worden beticht door de houders van het geweldsmonopolie. 

En zo gooien ze onze data in het sleepnet van een “beheerder” die bewezen heeft niet met ICT & data overweg te kunnen, ons niet vertelt met welke landen ze het delen of waarom (vergeet bijvoorbeeld nooit dat de EU en doodeng dictatorland Turkije nog steeds dikke vrienden zijn!), en niemand afdoende kan controleren of er veilig, zuiver of met redelijke verdenking van die datagoudmijn gebruik wordt gemaakt - dat is allemaal KUCH> staatsgeheim.

Making a Murderer (al dan niet by mistake)
Wie garandeert dat er in het geval van een (onterechte) verdenking van een burger niet vanuit een schuldige conclusie wordt teruggewerkt om in je browsergeschiedenis de rode vlaggetjes te zoeken die bij die conclusie passen? Making a Murderer, op Netflix, laat zien dat je ook zonder internet een eind kan komen als je iemand ergens voor wilt ophangen.

AMSTERDAM (Reuters) - Dutch voters have narrowly rejected a law that would give spy agencies the power to carry out mass tapping of Internet traffic delivering a setback to Prime Minister Mark Rutte’s government.  

 

 

Geen opmerkingen: