3/25/2018

Catalanen gaan de straat op na arrestatie Carles Puigdemont

Geen gsm meenemen en in een oude W123 rijden. BRD- Duitsland heeft  haar sleepnet.

Smerig spel: Catalaanse banneling Carles Puigdemont opgepakt in Duitsland.

De verkeerspolitie van Schleswig-Holstein heeft de Catalaanse ex-president Carles Puigdemont gearresteerd toen hij onderweg terug van Finland naar onderduikland België was. Dat smaakt naar smerig spel.

Sinds het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië zit Puigdemont al als politiek asielzoeker in België, en kennelijk is die status niets waard in het land van Wir Schaffen Das. 

Kennelijk is de Catalaan te wit voor een free pass over de Autobahn. De Spaanse politie had vrijdag opnieuw een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd tegen Puigdemont en andere leiders van de onafhankelijkheidsbeweging van Catalonië, en daar geven de Duitsers gehoor aan. Zodoende werd hij aangehouden

Madrid, Berlijn en/of de EU wisten dat ie er aan kwam. Belgische premier Charles Michel heeft nog niet gereageerd, de rest van de regeringsleiders zal ongetwijfeld (blijven) zwijgen - 
 
Democratie wordt in de EU zwaar bestraft. 
Politiek asiel. In de EU? Het bewijs dat de EU niet democratisch is.
 
BARCELONA (ANP/DPA) - Duizenden Catalanen zijn zondag in Barcelona de straat op gegaan om te protesteren tegen de arrestatie van de vroegere leider Carles Puigdemont. 

Tijdens de demonstraties kwam het tot confrontaties tussen actievoerders en de politie waardoor meer dan dertig mensen gewond raakten.

Puigdemont werd aangehouden nadat hij vanuit Denemarken Duitsland binnen was gereden vanwege een internationaal arrestatiebevel dat door Spanje is uitgevaardigd.

,,Wij eisen van Berlijn dat het Puigdemont niet uitlevert aan Spanje voor misdaden die op politieke gronden verzonnen zijn'', aldus een woordvoerder van de separatistenbeweging ANC die het protest organiseerde. 
De demonstranten liepen van het gebouw van de vertegenwoordiging van de EU naar het Duitse consulaat in de Catalaanse hoofdstad.

Puigdemont wordt in Spanje gezocht wegens het houden van een referendum in Catalonië om zich van Spanje af te scheiden. 

Geen opmerkingen: