1/24/2018

Blije buren zoeken ruimte want samen eten is toch de beste remedie tegen eenzaamheid?

Jij bent zelf verantwoordelijk voor het realiseren van een gelukkig en vervuld leven. Niemand kan dat voor jou doen.

MAAR : Ons doel is om eenzaamheid terug te dringen en de saamhorigheid te bevorderen, de verschillen te doen begrijpen en de overeenkomsten te versterken.

Met zijn initiatief Blije Buren zorgt Peter Gualterus ervoor dat voedsel dat anders wordt weggegooid op de juiste plek terechtkomt: in de magen van eenzame buurtbewoners.

Voedselbank/Ontmoetingsplek 'BlijeBuren' wil uitbreiden in Zuid/ de Pijp Amsterdam. Zij zetten zich daadwerkelijk in voor het bieden van steun, diensten, hulp of kosteloos voedsel en dat 6 dagen per week. 
Zij worden door allerlei (ambtelijke) beslissingen van de ene plaats naar de andere 'gejaagd'. 23 juni 2017 moeten zij weer van de plek Cruquiusweg 76 vertrekken...

Details

Ontvanger: Amsterdam 
Petitieloket: Nederland 
Einddatum: 23-11-2018 
Antwoord verwacht: 29-12-2017 
Petitionaris: Peter Gualterus 
Organisatie: Stichting BlijeBuren  
- Facebook pagina BlijeBuren

We nodigen u uit om deze petitie te ondertekenen.


 Want in Nederland wordt jaarlijks voedsel met een totale waarde van meer dan vier miljard euro op de vuilnisbelt gegooid. 


Een pak yoghurt één dag over de houdbaarheidsdatum? 
De meeste mensen gooien het dan weg. Een blik met boontjes een paar maanden over de datum? Dat gaat zeker bij het afval. Supermarkten en consumenten gooien elke dag grote hoeveelheden voedsel in de container. Veel daarvan is nog prima eetbaar. We onderzoeken waarom Nederlanders zoveel eten verspillen.  


Geen opmerkingen: