9/01/2020

VVD, D66, PvdA, CDA, CU en ook SP laten het afweten in het beschermen van de burger. !!

Burger hoeft niet op Tweede Kamer te rekenen bij grondrechtenschendingen

Moties tegen mondkapjesexperimenten en verplichte quarantaine afgewezen.
Door mr. Jeroen Pols


Rotterdam – 26 augustus 2020 – 
 
Kamerleden Hiddema, Haga en Wilders brachten op 12 augustus twee moties in stemming. Zowel de motie tegen experimenten met mondkapjes als tegen  de verplichte quarantaine en de daaraan gekoppelde strafbaarstelling,  werden door de Kamer verworpen. 
 
De regering krijgt van de Kamer kennelijk vrij spel bij het inperken van grondrechten in haar ongekend repressieve coronabeleid. 
VVD, D66, PvdA, CDA, CU en ook SP laten het afweten in het beschermen van de burger.
 
De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam kregen sterke kritiek van staatsrechtsgeleerden nadat zij besloten tot experimenten met verplichte mondkapjes. De burgemeesters erkenden dat de niet-medische mondkapjes de virusverspreiding niet tegenhouden,  maar spraken van een “gedragsexperiment”. Ook het RIVM adviseerde tegen het plan. Er zou sprake zijn van “schijnveiligheid”.

De voorzieningenrechter te Amsterdam oordeelde vervolgens dat de verplichting een inbreuk maakt op grondrechten,  maar stond het experiment desondanks toe. 
 
Het  Forum van Democratie en Haga kwamen met een motie om te voorkomen dat de burger gekweld wordt met een strafbaar gestelde verplichting tot het dragen van  gezondheidsschadelijke  en nutteloze  gezichtsbedekking.  
 
Maar Lees hier verder 

 

 

 

Geen opmerkingen: