11/21/2018

Slowakije verbiedt de islam als religie te registreren.

Slowakije heeft een wet aangenomen die de islam verbiedt als religie te registreren.

De Slowaakse premier Robert Fico heeft verklaard dat hij bereid is een muur te bouwen om massa-immigratie in het land te voorkomen.

 – Wij zullen nooit een moslim aanvaarden in Slowakije, we zullen hier geen islamitische gemeenschappen creëren, omdat zij een ernstig gevaar voor de veiligheid vormen, zei premier Fico in maart 2016.
Volgens Fico is het onmogelijk dat moslims in een westerse samenleving integreren.

 – De voorspelling is dat er dit jaar meer dan een miljoen vluchtelingen in Europa zullen aankomen, het is onmogelijk dat deze mensen met een zonderlinge geloofsovertuiging en cultuur gaan integreren, zei hij. Fico verduidelijkte zijn visie op de massa-immigratie en het toenemen van de islamitische gemeenschap met de woorden: – Dit is iets wat wij hier niet willen.

Slowakije heeft nu laten zien dat men het serieus meent en heeft een wet aangenomen die het voor de islam effectief onmogelijk maakt een officiële status als een religie te verwerven.
Het parlement heeft een wetsvoorstel aangenomen die door de Slowaakse Nationale Partij (SNS) was ingediend, wat eist dat een religie minstens 50.000 leden moet hebben, een stijging van 20.000, om zich te kwalificeren voor overheidssubsidies en het recht op eigen privé-scholen.

De wet werd goedgekeurd door een tweederde meerderheid in het parlement, door zowel regerings- als oppositiepartijen.
De wetswijziging maakt het veel moeilijker voor de islam om als een religie te registreren, die volgens de laatste volkstelling slechts 2000 beoefenaars heeft in Slovakije, en geen erkende moskeeën.
De Islamic Foundation in Slowakije schat het aantal op ongeveer 5000.
SNS voorzitter Andrej Danko zei: “We moeten moeten er alles aan doen dat er in de toekomst geen moskee wordt gebouwd.”

Bron:
http://www.express.co.uk/news/world/738462/Slovakia-law-Islam-ban-registered-religion-Eu-migrant-quota-Muslim-sentiment

Geen opmerkingen: