4/29/2018

Dr. Jordan Peterson: Er is een strijd tegen de vrijheid, en die strijd is ongekend.

 Anti-policor dissident Dr. Jordan Peterson over autoritair links en verbod op haatzaaien
'Als je compassie invult met ressentiment dan begrijp je autoritair links'Het is allemaal onderdeel van hetzelfde. Er is een oorlog gaande in het hart van onze cultuur. Heel veel mensen praten over politieke correctheid, en het feit dat het verderfelijk is. Vaak verdwijnt dat gewoon in de ether. Ik denk dat wat ik gedaan heb anders was omdat ik heb gezegd iets niet te zullen doen. Dat heeft van iets algemeens iets specifieks gemaakt.
 
Ik denk dat ik een streep in het zand heb gezet. En de prijs die je daarvoor betaalt  – helemaal in een politiek-correcte omgeving – is dat je met pek en veren wordt weggejaagd wegens ‘onverdraagzaamheid’. De social justice warriors staan altijd aan de kant van compassie en slachtofferrechten dus bezwaar maken tegen wat ze doen maakt van jou onmiddellijk een dader. Je kunt nergens heen zonder te worden belasterd en daarom kan het ook zo hard groeien.
Als je compassie invult met ressentiment, dan begrijp je autoritair links. Ze kennen geen compassie, er bestaat daar geen compassie. Er is ressentiment, fundamenteel.

Wetgeving tegen haatzaaien (‘hate speech’) is verkeerd. wie gaat bepalen wat ‘haat’ is? Een verbod op haatzaaien onderdrukt,Ze dwingen haatzaaiers ondergronds te gaan. Dat is geen goed idee, want de dingen worden lelijk als je ze ondergronds jaagt. Ze verdwijnen niet, ze worden juist solide en ze worden niet meer gecorrigeerd.
Als je beperkingen aan vrijheid van meningsuiting stelt, dan kun je niet over de moeilijke zaken praten waarover wel gepraat moet worden.
Er bestaat ook zo’n idee dat je geen dingen mag zeggen die andermans gevoelens kwetsen – dat is de filosofie van barmhartig links. Het is bijna niet te geloven hoe kinderachtig dat is.

Rednecks zijn NIET dom, integendeel, ze lijken een hoop meer verstand te hebben dan de meeste intellectuelen die ik ken, ook al zijn ze vaak niet zo goed in het formuleren van hun argumenten.
Waarom denk je dat feministen zo afwijzend tegenover Ayaan Hirsi Ali staan? Ze is een held, die vrouw. Ze komt uit Somalië, ze groeide op in vreselijke onderdrukkend patriarchaat – een echte. Ze ontsnapte uit een gearrangeerd huwelijk, verhuisde naar Nederland en ze werd verliefd op een Hollander. 
Er waren twee dingen die haar enorm troffen voordat ze naar de universiteit ging – en een leerling van de Verlichting werd. Het eerste was dat ze ergens kon gaan staan waar openbaar vervoer zou langsrijden en dat er borden waren waarop stond hoe laat ze precies kwamen. 
Dat was voor haar bijna niet te geloven. En het andere was dat ze niet kon geloven dat de politie er was om je te helpen. Je weet dat je in een beschaafd land woont als een politieagent je niet zomaar kan verkrachten en van je kan stelen. Radicaal linkse mensen geven geen snars om dit soort zaken.

Er is wat bewijs voor dat vrouwen die aan de pil zijn niet van masculine mannen houden vanwege de veranderingen in de hormonale balans.”

Dr. Jordan Peterson is hoogleraar psychologie aan de Canadese universiteit van Toronto. Aldaar is hij een van de meest gehate personen ooit en wel omdat hij bovenstaande dingen vindt, en ook hardop zegt. Hij vreest inmiddels voor zijn baan omdat hij principieel weigert verzonnen voornaamwoorden als ‘xe’ en ‘xer’ te gebruiken: het aanduiden van geslachten met ‘hij’ en ‘zij’ of ‘hem’ en ‘haar’ is namelijk ‘discriminatie’ in Canada en een wet is in de maak om dit ook strafrechtelijk vast te leggen. Want ‘biologisch onderscheid tussen geslachten bestaat niet, gender is een sociaal construct’. Een meerderheid in het Canadese parlement is het daar dus mee eens.

Elders op TPO een zeer uitgebreid, door Sietske Bergsma uit het Engels vertaald, interview met Peterson (een fijne weekend-long read van meer dan 7000 woorden) waarin deze quotes staan en nog veel, veel, veel meer. Een absolute must read, dat bewijzen bovenstaande quotes alvast. 

Sterker nog: na lezing van dit interview zult u niet alleen in paniek zijn om wat er gaande is in Canada (waarvan het voor de hand ligt dat het ook in Europa gaande is) maar de schellen zullen u van de ogen vallen.

Bron: TPO -  Bert Brussen

 

Jordan Peterson’s 12 rules for life

-

Rule 1 Stand up straight with your shoulders back -

Rule 2 Treat yourself like you would someone you are responsible for helping 

-

Rule 3 Make friends with people who want the best for you 

-

Rule 4 Compare yourself with who you were yesterday, not with who someone else is today 

-

Rule 5 Do not let your children do anything that makes you dislike them 

-

Rule 6 Set your house in perfect order before you criticise the world

-

Rule 7 Pursue what is meaningful (not what is expedient) 

-

Rule 8 Tell the truth – or, at least, don’t lie

-

Rule 9 Assume that the person you are listening to might know something you don’t -

-

Rule 10 Be precise in your speech

-

Rule 11 Do not bother children when they are skate-boarding 

-

Rule 12 Pet a cat when you encounter one on the street.

 

 

Geen opmerkingen: