1/21/2023

 ๐ƒ๐ž ๐ ๐ซ๐จ๐จ๐ญ๐ฌ๐ญ๐ž WEF ๐ข๐ง๐ฌ๐ž๐œ๐ญ๐ž๐ง๐ค๐ฐ๐ž๐ค๐ž๐ซ๐ข๐ฃ ๐ญ๐ž๐ซ ๐ฐ๐ž๐ซ๐ž๐ฅ๐ ๐ฌ๐ญ๐š๐š๐ญ ๐ข๐ง NL:

๐ƒ๐ž ๐ ๐ซ๐จ๐จ๐ญ๐ฌ๐ญ๐ž WEF kanker-๐ข๐ง๐ฌ๐ž๐œ๐ญ๐ž๐ง๐ค๐ฐ๐ž๐ค๐ž๐ซ๐ข๐ฃ ๐ญ๐ž๐ซ ๐ฐ๐ž๐ซ๐ž๐ฅ๐ ๐ฌ๐ญ๐š๐š๐ญ ๐ข๐ง ๐๐ž๐ซ๐ ๐ž๐ง ๐จ๐ฉ ๐™๐จ๐จ๐ฆ 

๐ž๐ง ๐ข๐ฌ ๐ ๐ž๐จ๐ฉ๐ž๐ง๐ ๐๐จ๐จ๐ซ WEF ๐ค๐จ๐ง๐ข๐ง๐  ๐–๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž๐ฆ-๐€๐ฅ๐ž๐ฑ๐š๐ง๐๐ž๐ซ  https://t.me/jolandavlaskamp/5406 

 

 INSECTEN ETEN door Daniรซl The Healthman


Insecten bevatten chitine dat onze darmen niet volledig kan verteren.
 

Chitine is een polysacharide (koolhydraat) die voorkomt als bouwstof in de celwanden van schimmels en in het exoskelet van geleedpotigen, zoals insecten, kreeftachtigen en spinnen, waarbij het zorgt voor de stevigheid, ook van de pantsers. Het kan gezien worden als de cellulose dat in planten zit dat ook niet volledig afbreekt in de menselijke spijsvertering. Chitosan is de belangrijkste afgeleide stof van chitine.
De darmen hebben een specifiek enzym nodig om chitine volledig te kunnen afbreken. Het enzym chitinase dat chitine afbreekt is actiever bij omnivoren dan bij carnivoren.
Bij de mens zal de chitine niet afgebroken worden in de spijsvertering. 

Hierbij wens ik toch uitdrukkelijk te melden dat het spijsverteringskanaal van insectenetende dieren (zoals vogels) op een totaal andere manier werkt dan het spijsverteringskanaal van de mens.
Insectenetende dieren hebben veel krachtigere spijsverteringssappen waardoor de minuscule scherpe randen van POTEN EN VLEUGELS van insecten mee verteren, want deze kunnen bij de mens wel voor irritatie van het darmslijmvlies zorgen en verstoppingen veroorzaken.

Dus als je insecten wenst te eten, verwijder dan wel de poten en vleugels. Belangrijk voor mensen met DARMAANDOENINGEN EN ALLERGIEEN want zij gaan dit zeker niet leuk vinden.
De SPINKHAAN Acheta domesticus wordt volop gekweekt om er krekelmeel van te maken.
Het gaat om gedeeltelijk ontvet krekelmeel dat goedgekeurd is door de WEF EU om toe te voegen aan brood, pasta, vleesvervangers, sauzen en nog tal van voedingswaren. Natuurlijk wordt het zogenaamd wettelijk vermeld op het etiket van het voedingsmiddel dat krekelmeel bevat, maar hoe kan de consument weten dat er krekelmeel verwerkt zit in vele bakkerijproducten afkomstig van geรฏmporteerd diepvriesdeeg uit landen zoals Roemeniรซ waar deze wetten met de voeten worden getreden?

Krekelmeel is niet veilig voor mensen die allergische reacties hebben voor schaaldieren, weekdieren, huisstofmijten vanwege hun verschillende eiwitten die ook voorkomen bij krekels. Er is risico voor anafylactische SHOCK.

Het verkrijgen van gedeeltelijk ontvette krekelmeel poeder omvat verschillende stappen. Eerst worden de beestjes uitgehongerd voor 24 uur zodat de meeste ONTLASTING uit hun spijsverteringskanaal geรซvacueerd is. Ze worden “geslacht” door invriezen, gevolgd door wassen, warmtebehandeling, drogen, olie-extractie (mechanische extrusie) om dan vermalen te worden.
Nogal diervriendelijk hรฉ. 


Vele industriรซle bewerkingen dus dat weeral een aanslag is op de echte voedingswaarde. Mijn vraag is of ALLE poten en vleugels van de krekels verwijderd zijn alvorens ze vermalen worden? Indien dit niet zo is dat zal het krekelmeel irritatie aan het darmslijmvlies veroorzaken als je spijsvertering verzwakt is.
Ik zou zeggen, laat het jou smaken. 

Maar ik doe niet mee aan deze nieuwe voedingsstijl a la Klaus Schwab..

 

Geen opmerkingen: