10/12/2024

Zwolle; twee jagers aangevallen door een wolf:

Zouden de mensen die bij organisaties als Staatsbosbeheer en BIJ12 werken nog rustig kunnen slapen als het eerste kind (of volwassene) in Nederland door een wolf wordt gedood? 




Inmiddels zijn al op 9 oktober 2024 grote wolven roedels op de veluwe aangetroffen.:

Volgens de (wolven) escalatieladder van Geist is de laatste fase bereikt:

"Fase 7:
het toppunt van de escalatieladder is volgens Geist bereikt. Nu hebben de wolven eindelijk hun schuwheid
tegenover mensen verloren. Hoewel zij nog enigszins onhandig zijn of kleine prooien pakt (lees ook kinderen
aanvalt), kan een volwassen mens zich misschien nog verdedigen tegen een enkele wolf, maar tegen een hele roedel maakt zelfs een gewapende man geen schijn van kans"

"Vee en gewas" meldt op 10  oktober 2024:



‘Wolvenaanval Zwolse bos bij Heerde’

"In het Zwolse bos bij Heerde (GL) zijn op 25 september twee jagers aangevallen door een wolf. Volgens bronnen van de redactie zouden de faunabeheerders de wolven met stokken van zich af hebben geslagen"

De aanval is tot nu toe niet naar buiten gebracht.

"Volgens Staatsbosbeheer was het voorval niet a-typisch genoeg om het voorval zelf naar buiten te brengen en de mensen die er recreëren te waarschuwen. 

„Wij hebben het wel gemeld bij de instanties die het moeten weten. Maar de ontmoeting vond plaats op een rustige plek in het bos, waar weinig recreanten komen”, aldus de woordvoerder."

"De aanvallen worden nu door het Wolvenmeldpunt vastgelegd. Dit meldpunt is door BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de provincies, ondergebracht bij een pro-wolf organisatie, namelijk de Zoogdiervereniging."

Bron:
https://www.vee-en-gewas.nl/a

Geen opmerkingen: