5/31/2023

De zon is nodig voor onze weerstand.

 Wij hebben zonlicht nodig, zonlicht is gezond..
Door het zonlicht kan ons lijf vitamine D aanmaken.
Vit D is nodig voor onze weerstand. 

 

Tevens hebben we zonlicht nodig om serotonine aan te maken.
Net na zonsopkomst is ons lijf in staat om de meeste serotonine aan te maken.
Depressiviteit wordt oa veroorzaakt door een gebrek aan serotonine. Het is daardoor ook logisch dat er meer mensen down en lusteloos zijn in de herfst en winter. Door het gebrek aan serotonine is de kans groter op verhoogde behoefte aan alcohol en zoetigheid. Serotonine is namelijk verantwoordelijk voor het verzadigingsgevoel en zoetbehoefte.
Laat je zonnebril eens thuis tijdens de ochtendwandeling. Zonlicht wordt namelijk opgevangen op het netvlies van onze ogen.
De pijnappelklier vangt dit signaal op en daardoor kan er melatonine geproduceerd worden. Een donkere zonnebril, maar ook lenzen en een gewone bril houden dit proces dus tegen.
Door het gebruik van de zonnebril wordt jouw pijnappelklier minder geactiveerd.
De pijnappelklier (epifyse) is juist het ‘oogje’ waarmee we contact maken met ons zelf en onze intuitie.
Jouw ogen achter de donkere glazen hebben niet door dat de zon schijnt en daardoor wordt er geen extra melanine (pigment) aangemaakt.
Je wordt niet bruin, maar je verbrandt sneller!
Zonlicht dat via je netvlies binnenkomt, geeft in je hersenen een signaal af tot de aanmaak van het zogeheten melanocyt-stimulerend hormoon (MSH). Dit hormoon stimuleert de productie en afgifte van melanine. Dit is een pigment die de kleur van de huid bepaalt. Melanine is dus een beschermingsstofje, bedoeld om de huid te beschermen tegen verbranding door de zon. Hoe meer zonlicht, des te meer er MSH geproduceerd wordt en hoe beter je huid beschermd is tegen verbranden.
Te is nooit goed! Ook je huid maakt onder invloed van de zon pigment aan en beschermt zich zo tegen verbranding. Kokosolie en frambozenpitolie zijn natuurlijke zonbeschermers
Geniet van de zon, nooit te lang in de zon, blijf naar je lijf luisteren. Word het te warm, begint je huid te warm te worden, zorg dan dat jij, je huid afdekt.
Zit je veel op het water, in de sneeuw of in de auto met laagstaande zon, dan kan de zonnebril enorm handig zijn.
Ik geloof hierin, ik draag bijna geen zonnebril meer, tenzij ik anders verblind word. Ik ben niet meer verbrand, slaap veel beter en mijn intuïtie is nog sterker geworden.
Note! Het blijft belangrijk zelf onderzoek te doen, nooit klakkeloos aannemen wat een ander zegt of schrijft.
Altijd zelf op onderzoek uitgaan en doen wat goed VOELT voor jou!
Mocht je op onderzoek uitgaan, de zonnebril zoals wij die kennen is in de jaren 20 ontstaan, in eerste instantie voor filmsterren om hun ogen te beschermen tegen studiolampen.

Geen opmerkingen: