9/08/2022

Massale afname van insecten sinds 5G

 Massale afname van insecten sinds 5G op het Griekse eiland is geactiveerd

 

De oppositie tegen 5G is wereldwijd en voor talrijke belangrijke problemen in verband gebracht met de omstreden technologie.
Daardoor is de uitrol op sommige plaatsen beperkt, vertraagd en/of stopgezet.

Niettemin wordt de technologie wereldwijd nog steeds op grote schaal ingezet, en er worden nog steeds ravages gemeld waar ze geactiveerd is,
onder andere op het Griekse eiland Samos,

 Sinds de invoering van 5G is de afname van insecten op Samos blijven doorgaan.
De situatie is verslechterd sinds 5G vanaf 1 juli 2022 commercieel beschikbaar is.

Niet alleen het aantal insecten in het algemeen neemt verder af; bestuivers, waaronder vlinders, nemen zeer snel af. Insectenetende vogels nemen ook af.

De bodemgesteldheid is ook verslechterd: de bodem is zuurder geworden dan voorheen.
Er zijn geen zichtbare insecten in de grond, en veel planten groeien niet zo goed als zou moeten, of groeien niet tot volle grootte.
Meloenen en aubergines vertonen tekenen van DNA-beschadiging. Gebrek aan bestuivers, slechte oogsten en verdorde planten zijn overal op het eiland te zien.
De implicaties voor de voedselproductie in het algemeen zijn beangstigend: een combinatie van afnemende bodemkwaliteit, teruglopende aantallen bestuivers en door straling beschadigde planten betekent dat het moeilijker zal worden om voedsel te verbouwen en dat de voedselprijzen zullen blijven stijgen.
Totale mislukking van oogsten kan zich in de toekomst voordoen.

 Lees hier verder

 

Geen opmerkingen: