9/08/2022

Een overzicht bijwerkingen van de mRNA-vaccins en de oversterfte

 

Een erg interessant stuk geschreven door Jan B. hommel.

Hij bouwt dit stuk op met eerst diverse uitleg over wat en hoe gemeten wordt.
Daarna gaat hij in op de prikken en de gevolgen ondersteund door grafieken en diverse onderzoeken met bronverwijzingen.

Er staat geen leestijd bij, maar het is niet even stukje waar je snel doorheen bent.  Misschien kunnen mensen hier een goede samenvatting geven voor de mensen met minder tijd ?


Bijwerkingen mRNA-vaccins

Sinds de start van de wereldwijde vaccinatie controleer ik op gezette tijden wat er over de bijwerkingen van de mRNA-vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna wordt gepubliceerd.
Er zijn inmiddels vele casuïstische mededelingen en patiëntenseries gepubliceerd waarbij de relatie tussen de vaccinatie en het optreden van de bijwerking aannemelijk is.

De meest bekende bijwerking is natuurlijk de ontsteking van de hartspier en het hartzakje. Daar kom ik later nog op terug.
In ieder geval is duidelijk dat bijwerkingen in vrijwel elk orgaansysteem op kunnen treden, zeer ernstig kunnen zijn en ook dodelijk kunnen aflopen,
[25] hoewel voor vele publicaties geldt dat het onderscheid tussen ‘na’ vaccinatie en ‘door’ vaccinatie niet hard gemaakt kan worden. Bovendien is het ‘na’ vaccinatie argument alleen al op basis van het enorme aantal vaccinaties dat toegediend is op voorhand de meest waarschijnlijke verklaring voor het optreden van veel voorkomende aandoeningen.
Maar desondanks zijn er voldoende aanwijzingen dat de mRNA-vaccins ernstige bijwerkingen kunnen hebben en ook tot de dood kunnen leiden, vooral bij mensen met onderliggende aandoeningen.

Verder wordt ook duidelijk dat de vaccins opvlammingen van auto-immuunziekten kunnen geven en deze aandoeningen kunnen veroorzaken.

[26]De cruciale vraag is echter hoe vaak dit gebeurt en of de verschillende gemelde bijwerkingen echt zo zeldzaam zijn als in vele publicaties wordt gesteld.

Geen opmerkingen: