12/08/2018

2e Update: Belgische Regering pleegt een #staatsgreep

2e. Update: 

Dit is een internationaal georganiseerde Noch de Belgische noch de Nederlandse noch de Duitse regering heeft het in haar verkiezingsprogramma over het ratificeren van het gehad Kiezers stemden niet wetende dat deze tot het opheffen van hun land besloten

 Belgische premier vervangt N-VA-ministers 

 Het was zaterdag een uiterst rommelige dag voor de regering. Een ingelaste ministerraad bood geen kans op een compromis binnen de coalitie over het pact. Daarna zette de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) de zaken opnieuw op scherp en kondigde aan dat als Michel het pact gaat goedkeuren, hij in feite de N-VA-ministers uit de regering zet. Daarop kwam Michel met zijn mededeling over de vervanging van de N-VA-bewindslieden - drie ministers en twee staatssecretarissen. "Ik vertrek morgen naar Marrakesh in naam van de hele regering, een minderheidsregering met MR, CD&V en Open Vld."


1ste Update: 
Zonet de persconferentie van Bart de Wever gehoord. De N-VA houdt voet bij stuk, Michel gaat net als Rutte bij het kruisje tekenen. Er schijnt een grote (tweederde) meerderheid in het Belgische parlement te zijn die Michel en Marrakesh steunt, dus Michel kan zonder de N-VA verder.

N-VA zegt toedeledokie tegen Marrakesh

Als de regering ons land wil binden in Marrakesh, dan zullen wij dat niet aanvaarden.  
-
@CharlesMichel zal dan morgen in Melsbroek opstijgen als premier van de Zweedse regering, maar hij zal landen als premier van een Marrakesh-coalitie.

ballons

Of de Belgische regering ECHT gevallen is, hangt morgen af van een opstijgend vliegtuig richting Marokko. 
Dus er kan nog van alles gebeuren. Storm, harde wind, kerosine op, lekke band, olie op landingsbaan, geen stroom, boarding pass vergeten. 

NVA toont ballen!  Grenzen stellen, dat doen partijen die nog enige integriteit hebben, hulde aan de N-VA.

 Severija - Zu Asche, Zu Staub (Psycho Nikoros) – (Official Babylon Berlin O.S.T.)

 Welnu, Merkel en Rutte hebben geen kinderen, de één heeft heaumeau en de ander is onvruchtbaar dus hun politiek van "na mij de zondvloed" is niet meer dan logisch. 

Enfin, 
we houden het er maar op dat de regering van België definitief onderling geklapt is.
en als er genoeg landen zijn die niet tekenen dan is de waarde van de diplomatie ook nihil dus hoeft Nederland en Duitsland ook niet te tekenen.

ondertussen brokkelt De EuropeseUnie utopie  af........
Helaas bestaat de EU alleen nog uit Letland en Bulgarije.
Frankrijk verkeerd in staat van burgeroorlog, de Belgen zitten met een gevallen kabinet, Engeland gaat de unie verlaten, de Duitse bevolking 'Schaft' het al heel lang niet meer. 
En Rutte....? die tekent braaf naast Merkels kruisje. Bang dat een oost-europese kogelstootster hem bij de volgende top gaat vertellen dat hij een mietje is. Om het maar eens pathetisch uit te drukken...

Even wat échte duiding geven,
Om te beginnen is een pact een keurslijf dat slechts in theorie niet-bindend is, maar in de praktijk wél, vermits de goede samenwerking met andere ondertekenaars ervan afhangt.
 

Het kabinet van de schijnheilige, achterbakse Belgische Minister van Justitie had de tekst naar eigen zeggen goed bestudeerd en gaf ook aan N-VA positief advies in augustus, weliswaar niet op papier.
De minister, van CD&V-strekking spande hiermee een touw om N-VA over te doen struikelen, wat ook gebeurde.


Slechts door toedoen van Vlaams Belang kwam de ware aard van dat pact naar boven, waarop N-VA, dat zijn kiezers o.a. vist uit de Vlaams Belang-vijver, geen andere keuze meer zag dan zich publiekelijk tegen het pact te keren.


Eerste Minister Michel van zijn kant ligt al jaren onder vuur van zijn eigen Waalse achterban, omdat hij gezien wordt als het schoothondje van Bart De Wever, en dat hij in de praktijk dus geen Eerste Minister is.

Michel gaat vooral naar Marrakech omdat hij moet van zijn papa Louis. 


U herinnert zich Louis Michel misschien nog als degene die tevergeefs de stammenoorlog in de voormalige kolonies probeerde te bedwingen. Hij heeft daar een schuldcomplex aan overgehouden. En daar moeten de Belgen nu allemaal voor boeten.

Met volgende verkiezingen in aantocht kan Michel een reputatie WEL missen als kiespijn. En dáárom gaat hij morgen zeker en vast wél naar Marrakech.
Als hij de kant van zijn coalitiegenoot N-VA kiest heeft hij er in Wallonië helemaal gelegen.
Kortom: Belgen mogen binnenkort weer naar de stembus. En wie weet breken ze daarna nogmaals het oude record van 541 dagen om een nieuwe regering te vormen. 


Geen opmerkingen: