5/08/2024

Gebruikte elektrische auto's blijken onverkoopbaar:

 Gebruikte elektrische auto's: waarom ze een onverkoopbare "tijdbom" kunnen zijn.



E-auto's hebben zich nog niet goed kunnen vestigen op de tweedehands automarkt. Het lijkt erop dat veel bestuurders zich realiseren dat oudere modellen hen meer gaan kosten.

Veel consumenten overwegen de aanschaf van een elektrische auto. Velen worden echter afgeschrikt door de hoge aankoopprijs van een nieuw model. Een optie is een gebruikte elektrische auto. Maar kopers moeten rekening houden met een paar punten.

Het Britse zakenportaal "Money Mail" heeft onlangs geanalyseerd hoe geschikt elektrische auto's zijn voor de tweedehands automarkt. De onderzoekers ontdekten dat veel elektrische auto's op de markt bijna onmogelijk door te verkopen zijn.

Batterij tijdbom

De reden hiervoor is de beperkte levensduur van de batterij. Net als bij een mobiele telefoon neemt ook de opslagcapaciteit van de batterij van een e-voertuig met de jaren af. Volgens experts is de garantie op de batterij van een elektrische auto gemiddeld acht jaar.
Daarna kan de batterij sneller vermogen verliezen. Als gevolg daarvan neemt de actieradius, d.w.z. het aantal kilometers tussen twee oplaadbeurten, af.

Volgens het onderzoek is de oplaadcapaciteit van veel elektrische auto's na zes jaar al aanzienlijk verminderd.
Dit komt overeen met de eerste registraties vanaf 2018, waarbij de daling in sommige gevallen twaalf procent bedraagt en enkele modellen zelfs nog grotere verliezen noteren.

Ondertussen is de run op goedkope benzineauto's weer toegenomen en door de vraag stijgen ook hier de aanschafkosten

https://www.epochtimes.de/wirtschaft/gebrauchte-e-autos-warum-sie-eine-unverkaeufliche-zeitbombe-sein-koennten-a4694227.html?utm_source=social&utm_medium=telegram







Geen opmerkingen: