7/31/2023

De gevolgen van Corona en vervolgens fentanyl!

 2010 was San Francisco nog een stad die je op je bucketlist had staat om te bezoeken. Daaraan voldeed de toe zeer levendige stad als een soort klein New York maar met meestal beter weer en mooiere natuurlijke omgeving.

Van alle ellende waar het nu mee wordt geconfronteerd, vooral na Corona, was de florissante situatie van 2010 de opmaat naar weer een een gouden decennium voor deze mooie stad dat dus precies tot maart 2020 heeft geduurd.

Nu inmiddels anno 2023 kruipen er duizenden zwaarverslaafden en/daklozen op straat die vooral in en rond het Centrum van de stad bivakkeren, of langs de officiële leegstaande  kantoren  (leegstand van inmiddels 30%  onofficieel 60%)  vanwege thuiswerken van vooral ICT en Bankpersoneel  maar ook vanwege de grote onveiligheid op straat.  Zelf ook in het OV, waardoor forenzen hun kantoor zoveel mogelijk zijn gaan mijden.

Het Inwoneraantal van SF is tussen juni 2020 en juni 2022 in twee jaar gedaald van 873k naar 808k ! . En afgelopen jaar is de belangrijkste winkelstraat en plein van SF (Marketstreet en Unionsquare) vrijwel geheel leeg komen te staan nu bijna alle belangrijke winkel en warenhuizen vanwege de onveiligheid, diefstal en veel minder shoppers op straat hun deuren hebben gesloten.

Ongelofelijk hoe een van de belangrijkste, beroemdste en rijkste steden van de VS in zo’n korte tijd in zo’n vooral ook menselijke misère in een zombiespookstad is veranderd!

                               Door de gevolgen van Corona en vervolgens fentanyl !


                         De dodelijkste drug van America | Danny and the Americans

Geen opmerkingen: