6/25/2023

Insekten Lebensmittel Blacklist:

Dies ist unsere Blacklist für Deutschland, Österreich und Schweiz, die ständig erweitert und aktualisiert wird. Die künftigen Änderungen müssen entdeckt und dokumentiert werden

Hier entsteht eine Liste von Produkten, in denen Insekten beigemischt werden.

E120 & E904 <<sind erst der Anfang!

Wir werden in Zukunft jegliche Lebensmittel unters Mikroskop legen egal ob diese Schellack, Karmin oder andere Insekten enthalten. 

 Insekten Lebensmittel Blacklist:

 

E120 Karmijn, of karmijnzuur, is een organische, luizen , kleurstof die in aquarelverf en olieverf wordt gebruikt, in voedingsmiddelen en in cosmetica zoals lippenstift.

De kleurstof heeft E-nummer E120

 Even chemisch uitgelegd:
De rauwe gedroogde lichamen van de luizen worden gemalen en een extract van gemaakt.
waarbij deze vermengd wordt met ammonia en sodium carbonaat oplossing.
Het onoplosbare deel wordt gefilterd en verwijderd en Aluin wordt toegevoegd aan de heldere oplossing om rood aluminiumzout te verkrijgen.
Puurheid van de kleur is ontstaan door de afwezigheid van ijzer.
Chloride, citroenzuur, borax of gelatine wordt toegevoegd om neerslag te creëren.
Om schaduwkleur te creëren wordt limoen aan aluin toegevoegd.

 De JAPANSE Consumentenbond en Ministerie van Volksgezondheid in   waarschuwt voor de consumptie van voedingsmiddelen die de kleurstof E120 bevatten.
E120 ook wel Cochenille, karmijn of karmijnzuur genoemd, zou leiden tot allergische reacties.
De autoriteiten in Japan zeggen dat de oorzaak van de allergische reactie komt door een eiwit dat in E120 zit. Er zijn wetenschappelijk inderdaad bijwerkingen van E120 bekend. Er zijn een paar gevallen beschreven waarbij een effect op hyperactiviteit bij kinderen optrad.
Daarnaast kan de stof contactallergie op de huid veroorzaken bij gebruik in cosmetica.
Als kleurstof is karmijn bekend als oorzaak voor ernstige allergische reacties  en anafylactische shock  bij sommige mensen die er beroepsmatig mee werken.

 

 

E904. Schellak. Bereiding/oorsprong: Schellak is een gelige, broze, semi-transparante hars, die gemaakt wordt van de uitscheiding van een vrouwelijke boomluis 

 De kleurstof heeft E-nummer E904

E904. Schellak. Bereiding/oorsprong: Schellak is een gelige, broze, semi-transparante hars, die gemaakt wordt van de uitscheiding van een vrouwelijke boomluis, die het gebruikt om vast te blijven hangen aan de boom. De kleur van de hars wordt beïnvloed door het sap dat de boomluis uit de boom gezogen heeft tijdens haar leven.

 Het is mogelijk dat bij het oogsten van deze uitscheiding ook de luizen zelf verwerkt worden, waardoor de uiteindelijke hars ook delen van het insect bevatten.

Geen opmerkingen: