10/28/2022

LET OP met review-scores:

Pas op met SimYo! Je wordt helemaal doodgegooid met reclame van SimYo op de radio maar van de genoemde beweringen klopt helemaal niets! 

Klanten zouden dit bedrijf een 9,9 geven voor klant tevredenheid, dit valt niet op te maken als je de reviews leest..

Hier komt een mooi voorbeeld van dat review-scores sterk worden gemanipuleerd. 
 
Je wordt helemaal doodgegooid met reclame van SimYo op de radio maar van de genoemde beweringen klopt helemaal niets!  Klanten zouden dit bedrijf een 9,9 geven voor klant tevredenheid, dit valt niet op te maken als je de reviews leest op Trustpilot, Google en Ervaringen.nl

Verwacht weinig coulance zodra je te maken krijgt met extreme kosten van internet buiten je bundel.

Hun app laat ook niet je internet verbruik in realtime zien. Daar moet je vaak een dag op wachten.
Voor klantenservice kun je trouwens ook wachten tot je een ons weegt!
 
Hoe werkt dat? Vrienden, familieleden en medewerkers die reviewbomben met 10'en en bots die gehuurd worden voor dit doeleinde.
 
 Als je een beetje gezond boerenverstand hebt dan begrijp je vast wel dat een score van 9,9 verdacht hoog is.  Gewone mensen geven zelden een 10.

 Als je tevreden bent dan zou het typisch een 7 of 8 worden, heel misschien een 9 als de prijs ook nog eens erg laag is voor de kwaliteit. 
 
Daar zitten ongetwijfeld een hoop nep-reviews tussen met een enkele echte review die de score naar beneden duwt. 
Vaak kan je ook aan de review zelf zien of dat het echt of nep is, als er werkelijk geen kritisch puntje in staat dan is het waarschijnlijk nep. 
 
Advies: als je al iets met zulke review-aggregaten (metareview) doet, lees dan ook altijd de reviews met de laagste scores, daar leer je veel van.
 
 Een bedrijf wat het echt goed doet heeft aan de beide kanten geen uitschieters: weinig hoger dan een 8 of 9 maar ook weinig lager dan een 6 of 7.

Geen opmerkingen: