3/23/2021

Alle winkels in Noordrijn-Westfalen zijn nu volledig open

 Vladimir Poetins reis naar Berlijn vorige week werpt vruchten af:

Het hooggerechtshof Noordrijn-Westfalen heeft de bepalingen van de Coronaverordnung inzake de beperking van de detailhandel voorlopig opgeschort.
Het feit dat voor de detailhandel een andere regeling geldt dan voor bijvoorbeeld supermarkten, is niet verenigbaar met het beginsel van gelijke behandeling, zo motiveerde het Hof zijn uitspraak.
Een plausibele reden voor de door de staat gemaakte differentiatie ontbrak, zo vervolgde zij.

Eerder,  sinds 8 maart mochten detailhandelaars openen met strenge Merkel- beperkingen volgens het gefaseerde plan van de federale nep regering in Berlijn. De limiet van één klant per 40 vierkante meter met voorafgaande afspraak wordt met deze uitspraak volledig opgeheven.

Beperkingen voor “essentiële bedrijven”, zoals supermarkten, worden ook met onmiddellijke ingang opgeheven. Dus in de dichtstbevolkte staat van de staat kunnen detailhandelaren vrijwel zonder beperkingen openen – “net als vóór Corona” vertelde een woordvoerster van het hof aan TE. 

Een opmerkelijk schot voor de boeg van de uitvoerende macht exact op de dag van de geplande lockdown verlenging voor de mensen die nog slapen!

Nu gaan wel meer staten volgen, aangezien de regels in alle andere staten vrijwel identiek van toepassing zijn.

Bron:  Tichys Einblick

 

Geen opmerkingen: