8/08/2018

‘online contant betalen’ steeds meer in trek

2018.
Online shoppers kunnen bij winkelketen Primera online aankopen voortaan met cash geld afrekenen.

Online shoppers kunnen bij winkelketen Primera online aankopen voortaan met cash geld afrekenen. Daartoe heeft het concern een samenwerking gesloten met Cashly, een landelijk betaalnetwerk waarmee iedereen online bestellingen, acceptgiro’s en rekeningen contant kan betalen. De winkelketen stelt 500 winkels beschikbaar als steunpunt voor het afrekenen van de Cashly-vouchers met QR-code.

Deze betaalvouchers worden uitgegeven door aangesloten ondernemers. Naar eigen zeggen bedient Cashly inmiddels meer dan 150 partijen, waaronder enkele grote namen als bol.com, Corendon en energieleverancier Essent.

QR-code

Wanneer een consument op de betaalpagina van een van de aangesloten ondernemers kiest voor Cashly, wordt er per e-mail een coupon met QR-code gestuurd. Met deze code kan de consument de rekening van de aangesloten webshop contant afrekenen bij één van de 500 Primera winkels. De consument kan alle transacties en vouchers monitoren in een online Cashly-account.

Pay.nl ondersteunt ‘online contant betalen’

Eerder maakten wij al melding dat payment provider Pay.nl, kort na de lancering van Cashly, de eerste betaaldienstverlener is die de mogelijkheid tot ‘online contant betalen‘ ook voor webwinkeliers ondersteunt.

Als startup wil Cashly de wereld van de contante betalingen innoveren. En hoewel de betaalwereld in rap tempo digitaliseert, blijft contant geld een betrouwbaar betaalmiddel in de ogen van de consument. Onderzoek van de Nederlandsche Bank lijkt dat te bevestigen: 41% van de betalingen in winkels in Nederland wordt nog steeds met contant geld voldaan.

Daarnaast loopt het aantal bankfilialen al enige jaren sterk terug. 

Door de samenwerking tussen Cashly en Primera komen er in ieder geval 500 betaalpunten voor consumenten bij, ook in de gemeenten waar bankkantoren met kasfunctie al enkele jaren zijn verdwenen.


Geen opmerkingen: