11/13/2014

Zoon doet aangifte om overlijden moeder in verpleeghuis

VANAF volgend jaar zullen er door het afbraakbeleid van dit kabinet en de overheveling van de zorg naar de gemeentes zich voldoende kleine en GROTE rampen voltrekken om melding van te maken.

En dan maar niet te spreken over de ouderen die thuis achter de voordeur moeten sterven en er pas maanden later toevallig iemand langs komt. En ze dan pas vinden. 

Haagse zorgcentra

Zolang de zorginstellingen zich liever druk maken om de bonus van de directeur en gouden plakken dan om de aan hun zorg toevertrouwde medemensen.Rotterdamse zorginstelling Laurens
Emmenaar wil de Rotterdamse zorginstelling Laurens voor het gerecht. Hij verwijt de directie en het personeel de dood van zijn moeder.
Richard van Vliet uit Emmen wil dat justitie verzorging- en verpleeghuis Joachim en Anna, onderdeel van zorginstelling Laurens, in Rotterdam-Zuid vervolgt.

Hij houdt de directie en het verzorgend personeel verantwoordelijk voor de dood van zijn 92-jarige moeder en heeft aangifte gedaan bij de politie in het Drentse Klazienaveen. 
Die aangifte is onderweg naar Rotterdam omdat de zaak daar speelt.

 „De directie en het personeel hebben mijn moeder laten uitdrogen en haar aan haar lot overgelaten. Ze was niet meer in staat om op eigen krachten water te halen en is in coma geraakt door uitdroging.” 

Tijdens een longontsteking moet je meer moet drinken als normaal -  en dit is dus al snel het gevolg. 

In het politiesysteem komen geen andere meldingen van misstanden in het verpleeghuis voor, laat een woordvoerder van de politie Rotterdam-Rijnmond weten. 
Richard van Vliet overweegt ook melding te maken bij de Medische Tuchtraad en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

  Tja, politie Rotterdam-Rijnmond 
en
Staatssecretaris Van Rijn, het blijft maar doorgaan
Rotterdamse zorginstelling Laurens 
Opnieuw is zorginstelling Laurens in opspraak nu ook mevrouw Fennema beweert dat haar man door niet adequaat handelen van het personeel zou zijn overleden.  
 
De forensisch arts die het dode lichaam van Bauke destijds onderzocht, twijfelde aan de doodsoorzaak, 
 zo staat te lezen in een brief van het OM gericht aan Fennema. 

„De forensisch arts die het lichaam van uw echtgenoot heeft geschouwd, heeft in zijn schouwverslag vermeld dat hij niet overtuigd was van een natuurlijk overlijden. 

Als onderbouwing daarvoor heeft hij aangegeven dat uw echtgenoot is overleden aan een hartinfarct, bij verdenking van bloedarmoede, door recent doorgemaakte blaasontstekingen, met een niet uit te sluiten relatie met stress door slaan op het hoofd door een andere bewoner van dezelfde afdeling eerder op de avond.” 

„De aangifte is destijds beoordeeld en daaruit is gebleken dat er geen sprake was van een strafbaar feit. De aangifte is daarom geseponeerd”, aldus justitie in Rotterdam.

Johanna Fennema noemt de zorginstelling Laurens ‘de hel op aarde’. 

  Er is kennelijk toch meer aan de hand daar:De Main schuld ligt bij de overheid omdat die door de politieke bezuinigen de algehele kwaliteit in de zorg finaal en doelgericht afbreekt . 

Als je als ouder in een verpleeghuis komt waar 4 MAN personeel werkt waar 30 ouderen zorg nodig hebben vraag je om deze problemen.
Wellicht is dit een politieke  manier om de vergrijzing tegen te gaan maar ik vind het een grote schande. 


Overheid neem je verantwoordelijkheid, en stop deze bezuinigingen in de zorg.
Geen opmerkingen: