11/30/2023

Varkensvleesproducenten gebruiken een geneesmiddel dat in verband stond met kanker

 Decennialang stond de FDA toe dat varkensvleesproducenten op fabrieksboerderijen een geneesmiddel gebruikten dat in verband stond met kanker.

Het antibioticum carbadox, dat wordt toegevoegd aan varkensvoer, is in verschillende landen verboden vanwege bezorgdheid over kanker.

Nu PAS overweegt de FDA eindelijk om de goedkeuring van het medicijn in te trekken.

Op 7 november kondigde de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) aan dat het overweegt om de goedkeuring van het antibioticum carbadox, dat aan varkensvoer wordt toegevoegd om infecties te voorkomen en de dieren vet te mesten, in te trekken vanwege bezorgdheid over kanker.

🔸Het medicijn is sinds 1999 verboden in de Europese Unie (EU) en sinds 2006 in Canada. China, Brazilië, Australië en het Verenigd Koninkrijk hebben het ook verboden vanwege bezorgdheid over het kankerrisico.

🔸In 2014 bepaalde het Codex Comité voor Residuen van Diergeneesmiddelen in Voedingsmiddelen van de Verenigde Naties (V.N.) dat er geen veilig niveau van residuen van carbadox of zijn metabolieten in voedsel is dat een aanvaardbaar risico vormt voor consumenten.

🔸Van carbadox is aangetoond dat het leverkanker en geboorteafwijkingen veroorzaakt bij proefdieren en langdurige effecten heeft op het darmmicrobioom van varkens, zelfs nadat het medicijn is verwijderd.

🔸Een onderzoek uit 2017 vond bacteriofagen met resistentiegenen tegen tetracycline, aminoglycosiden en beta-lactam antibiotica - drie klassen van geneesmiddelen die vaak worden gebruikt in de menselijke geneeskunde - die carbadox veroorzaakten. De bevindingen verwerpen het argument van de producent van het geneesmiddel en de National Pork Producers Council dat carbadox niet wordt gebruikt in de menselijke geneeskunde en dus niet bijdraagt aan resistentie tegen geneesmiddelen bij mensen.

🔸Vee dat gefokt wordt in CAFO's krijgt routinematig een reeks diergeneesmiddelen toegediend om ziektes te voorkomen en sommige van deze geneesmiddelen kunnen de gezondheid van de mensen die hun vlees eten beïnvloeden.

https://childrenshealthdefense.org/defender/fda-factory-farm-pork-carbadox-cancer-cola/?utm_source=telegram&utm_medium=social&utm_campaign=defender&utm_id=20231128

Koop je vlees bij een goede slager of boer

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: