9/08/2022

Boycot van energierekeningen in heel Europa, “Don’t Pay UK” loopt voorop

We all need to work together to defend our communities.

Na Napels verbrandden de Italianen ook hun energierekeningen in Terni, Assisi, Bastia, Foligno, Gubbio, Norcia, Spoleto, en vele andere steden: 

“Wij betalen niet! Nu is het genoeg!” 

Het wordt een zeer hete herfst in Europa en daarbuiten.

 De groep wil minstens een miljoen Britten warm maken voor hun campagne. Men hoopt de regering en de energiebedrijven onder druk te zetten om een einde te maken aan de crisis en ervoor te zorgen dat de energierekeningen betaalbaar blijven voor de gewone burger.

Op dinsdag had de volksbeweging meer dan 170.000 ondertekenaars verzameld, die beloofd hebben hun automatische incasso’s aan de energiemaatschappijen op 1 oktober, wanneer de energierekeningen omhoog zullen schieten, te annuleren.


 Boycot van energierekeningen krijgt massale aanhang in heel Europa, “Don’t Pay UK” loopt voorop.

De groep “bill strike” haalt zijn inspiratie uit de massale niet-betaling van de poll tax in 1990, toen 17 miljoen mensen weigerden de gemeenschapsbelasting van Margaret Thatcher te betalen (die het jaar daarop werd teruggedraaid).

De Britten hebben er schoon genoeg van. Een petitie die door een grassroots organisatie, Don’t Pay UK, is gelanceerd om de betalingen van de energierekeningen in het Verenigd Koninkrijk te boycotten, krijgt steeds meer aanhang nu het land geconfronteerd wordt met de ergste kostencrisis in een generatie.

Nu steeds meer mensen door de hoge inflatie in armoede dreigen af te glijden, wil men een wijdverbreide boycotgolf tegen de sterk stijgende elektriciteitsprijzen afdwingen, bericht Rairfoundation.com.

 

Geen opmerkingen: