E-621 IS EEN VRESELIJK GIF
DAT WE ELKE DAG BINNENKRIJGEN EN DAT ONZE HERSENEN
LAAT DENKEN DAT WE IETS LEKKERS ETEN, ZODAT WE ER MEER EN MEER VAN
WILLEN.
Natriumglutamaat E-621 - het additief dat in bijna alle levensmiddelen zit, en restauranthouders kennen het goed.
Het is een wit, kristallijn poeder dat eruitziet als zout en suiker. De waterige oplossing smaakt als een goede vleesbouillon.
Het kan aan elk voedsel worden toegevoegd.
Natriumglutamaat verhoogt de eetlust en doet ons steeds meer eten, ook al hebben we allang te veel gegeten.
Wees niet verbaasd als je je na een uitgebreid diner blijft volproppen met chips, wat je vreselijk vindt.
E-621
werkt als een drug die de hersenen binnendringt en ons gemakkelijk
wijsmaakt dat wat we eten lekker is, terwijl het in feite bedorven
vlees, hoeven en huiden kunnen zijn, of ons zelfs wijsmaakt dat we een
kippenworstje eten dat in feite een gekruide papieroplossing is.
Natriumglutamaat
wordt toegevoegd aan alle worsten, frankfurters, uienringen, worstjes,
frieten, instant soepen, ingeblikt voedsel, bier en nog veel meer.
Vandaag wordt wereldwijd ongeveer 200 duizend ton van dit additief per jaar gebruikt.
De
symptomen van een overdosis E-621 worden het "Chinese
restaurantsyndroom" genoemd en kunnen onder meer slaperigheid, migraine,
gezichtsstoornissen, hartkloppingen, hormonale onevenwichtigheden,
misselijkheid, zwakte, duizeligheid en pijn op de borst zijn.
Door natriumglutamaat kunnen levensmiddelenfabrikanten vlees en andere natuurlijke ingrediรซnten weglaten.
Als je het niet gelooft, vraag dan hoe worsten worden gemaakt. Als ze van vlees zijn gemaakt, moeten ze eerst worden uitgebeend.
Als
het vlees in runderworstjes zonder been is, waarom zijn ze dan tweemaal
zo goedkoop als rundvlees zonder been dat in dezelfde winkel wordt
verkocht?
Natriumglutamaat transformeert ook "wonderbaarlijk" veel ander voedsel.
Het
versterkt niet alleen de natuurlijke smaak van producten, maar
verbetert ook de smaak en het aroma van conserven, fast-food, vlees van
lage kwaliteit en diepvriesprodukten.
E-621 is erg populair in Amerika en meer voedsel wordt er dankzij gekocht.
In experimenten voegden onderzoekers natriumglutamaat toe aan muizen, waardoor ze blind werden.
Een
van de negatieve gevolgen van het gebruik van natriumglutamaat is dat
het de receptoren op de tong aantast, waardoor de smaakperceptie van
voedsel na verloop van tijd wordt aangetast.
Vanwege
natriumglutamaat, dat voedsel erg lekker maakt, kunnen we vaak niet
stoppen met het eten van allerlei junkfood, zoals chips, snacks,
kant-en-klare worst, enz.
Het leidt tot gewenning, d.w.z. dat
men onbewust de voorkeur geeft aan producten die het bevatten.
Denk
eraan. Levensmiddelenproducenten hebben baat bij het gebruik van E-621
omdat dit additief de productiekosten verlaagt en inferieure goederen,
d.w.z. producten die moeten worden afgedankt, verbergt.
Wees A.U.B.voorzichtig bij het kiezen van voedsel en lees de informatie op de verpakking van het product.
Vermijd vooral chips en worsten!
Door Iskra.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten