8/26/2022

E-621 - het additief dat in bijna alle levensmiddelen zit!!

 E-621 IS EEN VRESELIJK GIF
DAT WE ELKE DAG BINNENKRIJGEN EN DAT ONZE HERSENEN LAAT DENKEN DAT WE IETS LEKKERS ETEN, ZODAT WE ER MEER EN MEER VAN WILLEN.

Natriumglutamaat E-621 - het additief dat in bijna alle levensmiddelen zit, en restauranthouders kennen het goed.

Het is een wit, kristallijn poeder dat eruitziet als zout en suiker. De waterige oplossing smaakt als een goede vleesbouillon.

Het kan aan elk voedsel worden toegevoegd.

Natriumglutamaat verhoogt de eetlust en doet ons steeds meer eten, ook al hebben we allang te veel gegeten.

Wees niet verbaasd als je je na een uitgebreid diner blijft volproppen met chips, wat je vreselijk vindt.

E-621 werkt als een drug die de hersenen binnendringt en ons gemakkelijk wijsmaakt dat wat we eten lekker is, terwijl het in feite bedorven vlees, hoeven en huiden kunnen zijn, of ons zelfs wijsmaakt dat we een kippenworstje eten dat in feite een gekruide papieroplossing is.

Natriumglutamaat wordt toegevoegd aan alle worsten, frankfurters, uienringen, worstjes, frieten, instant soepen, ingeblikt voedsel, bier en nog veel meer.

Vandaag wordt wereldwijd ongeveer 200 duizend ton van dit additief per jaar gebruikt.

De symptomen van een overdosis E-621 worden het "Chinese restaurantsyndroom" genoemd en kunnen onder meer slaperigheid, migraine, gezichtsstoornissen, hartkloppingen, hormonale onevenwichtigheden, misselijkheid, zwakte, duizeligheid en pijn op de borst zijn.

Door natriumglutamaat kunnen levensmiddelenfabrikanten vlees en andere natuurlijke ingrediรซnten weglaten.

Als je het niet gelooft, vraag dan hoe worsten worden gemaakt. Als ze van vlees zijn gemaakt, moeten ze eerst worden uitgebeend.


Als het vlees in runderworstjes zonder been is, waarom zijn ze dan tweemaal zo goedkoop als rundvlees zonder been dat in dezelfde winkel wordt verkocht?

Natriumglutamaat transformeert ook "wonderbaarlijk" veel ander voedsel.

Het versterkt niet alleen de natuurlijke smaak van producten, maar verbetert ook de smaak en het aroma van conserven, fast-food, vlees van lage kwaliteit en diepvriesprodukten.

E-621 is erg populair in Amerika en meer voedsel wordt er dankzij gekocht.

In experimenten voegden onderzoekers natriumglutamaat toe aan muizen, waardoor ze blind werden.

Een van de negatieve gevolgen van het gebruik van natriumglutamaat is dat het de receptoren op de tong aantast, waardoor de smaakperceptie van voedsel na verloop van tijd wordt aangetast.

Vanwege natriumglutamaat, dat voedsel erg lekker maakt, kunnen we vaak niet stoppen met het eten van allerlei junkfood, zoals chips, snacks, kant-en-klare worst, enz.

Het leidt tot gewenning, d.w.z. dat men onbewust de voorkeur geeft aan producten die het bevatten. 

Denk eraan. Levensmiddelenproducenten hebben baat bij het gebruik van E-621 omdat dit additief de productiekosten verlaagt en inferieure goederen, d.w.z. producten die moeten worden afgedankt, verbergt.

Wees A.U.B.voorzichtig bij het kiezen van voedsel en lees de informatie op de verpakking van het product.

Vermijd vooral chips en worsten!


Door Iskra.

Geen opmerkingen: