2/25/2021

Burgers laten het mondkapje zakken… De politie geeft het op

Het getal maakt nog niet de waarheid. Maar het aantal kan zeer waardevol blijken te zijn om bepaalde onrechtvaardige praktijken te beïnvloeden.

 

Deze les werd ons dit weekend in Brussel gegeven en zou geldig moeten zijn voor Frankrijk en voor de rest van Europa dat aan de Covidiaanse hysterie wordt onderworpen.

Dankzij het mooie weer was het zondag erg druk op alle groenzones in Brussel, en in het bijzonder in het Jubelpark en het Terkamerenbos.
En een zeer groot deel van de wandelaars lieten hun mondkapje zakken in een spontane beweging van bevrijding en dit zonder enig respect voor de beruchte sociale afstanden.

Geconfronteerd met de omvang van het fenomeen heeft de politie het opgegeven om de vele mensen te beboeten die die zich niet langer aan de sanitaire beperkingen houden.

“Observatie: veel mensen zonder mondkapje. De politie kijkt toe, maar kan ondanks de inzet van extra patrouilles niet overal zijn”, verklaarde laconiek Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politie Brussel-hoofdstad/Elsene.

Ook in Nederland gaan duizenden horeca terrassen open .De politiebond heeft begrip voor de ondernemers.

 

 

 

 


Geen opmerkingen: