4/09/2019

De fake Brexit en de geplande chaos voor Europa

Donald Tusk’s Brexit ‘flextension’ van een jaar slimme manier om het VK de EU terug in te dwingen of schijnvertoning?

De enige redelijke uitweg zou een lang maar flexibel uitstel zijn“, zo citeert een hoge EU ambtenaar Donald Tusk. “Ik zou het een ‘flextensie’ willen noemen. Hoe zou dat in de praktijk werken? 

We zouden het Verenigd Koninkrijk een verlenging van een jaar kunnen geven, met automatisch beëindigd zodra de Uittredingsovereenkomst door het Lagerhuis is aanvaard en geratificeerd. En zelfs als dit niet mogelijk is,” vervolgde de ambtenaar,dan zou het VK nog voldoende tijd hebben om zijn Brexit-strategie te heroverwegen; een korte verlenging indien mogelijk en een lange indien nodig voor beide partijen, aangezien het VK alle nodige flexibiliteit krijgt, terwijl het de noodzaak wegneemt om elke paar weken bijeen te komen om opnieuw een Brexit-uitstel te bespreken.

Het blijft interessant om te zien hoe de acteurs het spel spelen in het toneelstuk dat alle EU lidstaten (en vooral de slapende bevolking) moet laten zien dat je in het gareel van de NEP EU moet blijven lopen.

Het toneelstuk dat bedoeld is elke vorm van exit te frustreren en op een fiasco uit te doen lopen. Het zou er dus op neerkomen dat de Brexit voldoende lang uitgesteld wordt om het toch al gefrustreerde Britse volk de kans te geven om of nieuwe verkiezingen te houden of opnieuw een referendum te doen. Van beide is inmiddels wel duidelijk waar dit toe zal moeten leiden. Het Britse volk is het inmiddels natuurlijk spuugzat met dat Brexit-proces en het heeft al flink mogen proeven aan de nu al zichtbare negatieve gevolgen van het Brexit-proces. Het Britse pond is al flink gekelderd en overal waar je kijkt zie je grafieken opduiken van hoe slecht het Brexit-proces nu al voor de Britse economie zou zijn (zie bijvoorbeeld hier).
-

De grafieken laten bijvoorbeeld zien dat de vastgoed prijzen in Londen flink gekelderd zijn, daar waar in de rest van de EU nog steeds positieve cijfers zichtbaar zijn.

Geen opmerkingen: