4/27/2023

Premier Orbán: ''Hongarije werkt niet mee in een VS oorlog"

 Premier Orbán zegt dat de VS Hongarije niet in een oorlog kan duwen

– De rest van Europa doet er verstandig aan zijn beleid te volgen

Ondanks de druk van de VS zei de Hongaarse premier Viktor Orbán dat zijn land niet onder druk kan worden gezet om zich aan de zijde van Oekraïne bij de oorlog aan te sluiten.

“De Verenigde Staten hebben hun plan niet opgegeven om iedereen, inclusief Hongarije, in een oorlogsalliantie te persen, om met de massa mee te gaan,” vertelde Orbán vorige week op een persconferentie.

“Maar ik heb meerdere malen duidelijk gemaakt, en de Hongaarse diplomatie heeft dit ook uitgesproken, dat de wil van het Hongaarse volk duidelijk is, en onze kennis van de geschiedenis is vrij solide, dus we zullen dit niet toestaan.”

“We zullen niet toestaan dat ze ons in een oorlog dwingen. We zullen geen wapens sturen, en we zullen niet betrokken raken bij een conflict dat niet onze oorlog is,” voegde de Hongaarse premier eraan toe.

De niet aflatende kritiek van de regering Biden op de zittende Hongaarse regering is volkomen onevenredig en ongerechtvaardigd, en doet weinig om het huidige Amerikaanse regime te onderscheiden van de kwaadaardige grootmachten waarvan het zich wil distantiëren.
De Hongaarse leider beseft dit en stelt de belangen van zijn eigen land boven die van de Verenigde Staten, bericht Thomas Brooke.

 

Geen opmerkingen: