9/14/2022

Brussel gaat in een economische ZWARTE afgrond ten onder

De Europese Unie worstelt ook met de sterke economische tegenwind die hun eigen sancties tegen Rusland hebben veroorzaakt:

Brussel springt in een economische  ZWARTE afgrond;

De economische EU- sancties waren bedoeld om alle Russen te treffen – niet alleen Poetin en zijn belangrijkste leiders.
Herinnert u zich nog de onstuimige dagen aan het begin van de oorlog, toen Russische bezittingen buiten Rusland in beslag werden genomen, Russische oligarchen, ook diegenen die tegen Poetin waren, hun bezittingen in beslag lieten nemen, en artiesten en atleten werden behandeld als melaatsen met actieve ebola.

Het WEF-westen verklaarde in feite EERST een niet-schietende oorlog aan Rusland. 

(NADERHAND LEVERDEN ZE WAPENS NAAR DE NAZI'S IN UKRAINE)

Maar dat werkte averechts en deed dat op een grote, onverwachte manier. In plaats van in te storten als een goedkope tent in een orkaan, bleef de Russische economie voortjakkeren met een minimale inflatie, omdat de slimme jongens en meisjes in Washington, Londen en Berlijn hun huiswerk niet hadden gedaan.

Zij realiseerden zich niet dat de positie van Rusland als een belangrijke exporteur van olie, gas, kunstmest en andere kritische metalen en zeldzame aardmetalen Rusland isoleerde van de pijn die het westen zo graag wilde toebrengen.
En Rusland schakelde over op het aanknopen van sterkere banden met China, waarvan de economie in moeilijkheden verkeerde, en versnelde de ontwikkeling van een alternatieve internationale reservemunt die Rusland in staat zou stellen handel te drijven met andere naties buiten de NAVO-WEF club.

Nu slaan de wef/eu sancties als een boemerang terug, en dat is slecht nieuws voor Europa. Misschien hebt u deze recente berichten gemist:

De energiecrisis in Duitsland slaat om in een productiecrisis, waarbij een leidinggevende van het staalbedrijf ArcelorMittal zegt dat de Duitse vleugel van het bedrijf niet langer kan concurreren door de stijgende energiekosten.

“De productie in Duitsland is momenteel niet meer concurrerend,” zei Reiner Blaschek, de CEO van ArcelorMittal Duitsland, dat onlangs twee fabrieken in het land heeft gesloten. Hij roept op tot snel politiek ingrijpen, en zegt: “Wij hebben concurrerende energieprijzen nodig voor de industrie.”

De gas- en elektriciteitsprijzen, die de laatste maanden sterk zijn gestegen als gevolg van de sancties en het besluit van Rusland om de gasstromen te beperken, hebben veel industriële bedrijven opgezadeld met inputkosten die te hoog zijn om rendabel te blijven, en veel economische deskundigen voorspellen nog meer pijn voor de industriële kernsector van Duitsland, wat een domino-effect zou hebben op de rest van de Duitse economie. – https://rmx.news/article/production-in-germany-is-no-longer-competitive-ceo-at-worlds-largest-steel-manufacturer-warns-of-crisis-as-plants-shut-down/

 ArcelorMittal heeft inmiddels al twee fabrieken in Duitsland gesloten.
 

Dat betekent werkloze, geschoolde arbeidskrachten. En die werkloosheid werkt door in andere delen van de Duitse economie.
Die arme arbeiders hebben geen extra geld meer om in restaurants en bars uit te geven.
Zij hebben niet het geld om nieuwe huizen te kopen of hun keukens of badkamers te verbouwen.
Dit alles is het gevolg van de “sterk stijgende energieprijzen”, die een rechtstreeks gevolg zijn van het idiote groene beleid en de EU/ Duitse vijandigheid tegenover Rusland, die tot uiting komt in sancties. De stijging van de gas- en olieprijzen zal op korte termijn niet afnemen en Rusland heeft Europa de duimschroeven aangedraaid door de gastoevoer uit Nordstream af te snijden.

Zweden, dat onlangs tot de NAVO is toegetreden, krijgt nu ook een economische stoot op de neus:

De Zweedse apparatenbouwer Electrolux AB kondigde een kostenbesparingsprogramma aan, nadat hij een inzakking van de vraag naar zijn huishoudelijke apparaten in Europa en de VS had gemeld.

De op één na grootste fabrikant van huishoudapparaten ter wereld, na Whirlpool, zei: “De marktvraag naar huishoudapparaten in Europa en de VS is tot nu toe in het derde kwartaal naar schatting aanzienlijk sneller gedaald dan in het tweede kwartaal, als gevolg van het effect van de hoge inflatie op de aankoop van duurzame consumptiegoederen en het lage consumentenvertrouwen. – https://www.zerohedge.com/markets/alarm-bells-sound-worlds-second-largest-appliance-company-reports-demand-plunge

De vergadering van vrijdag in Brussel vormde het sluitstuk van een uitzinnige week van regeringsactiviteiten in het blok van 27 landen, waarin duidelijk werd hoe ingewikkeld het is om een gemeenschappelijk antwoord op de energiecrisis te vinden, gezien de grote verscheidenheid aan uitdagingen…

Rusland heeft iets meer dan een week geleden een tandje bijgezet, toen Gazprom PJSC de gasleveranties aan Europa via de Nord Stream pijpleiding voor onbepaalde tijd stopzette.

Dat leidde tot een nieuwe ronde van begrotingsbeperkende maatregelen, toen de regeringen extra steun aankondigden om de mensen te helpen hun rekeningen te betalen.
Zij werden ook gedwongen het hoofd te bieden aan een nieuwe financiële dreiging die van de crisis uitgaat. Nu de stijgende energieprijzen sommige bedrijven laten worstelen om genoeg liquide middelen te vinden om aan de margestortingen te voldoen, kondigden de landen miljarden euro’s aan liquiditeitsfinanciering aan. – https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-10/scale-of-europe-s-energy-turmoil-exposed-in-frenzied-crisis-week

Op de loer achter de economische chaos in Europa ligt de economische ramp die zich in Oekraïne voltrekt.
De Oekraïense economie produceert niet genoeg cash flow om zijn militaire nazi inspanning te kunnen volhouden. Het is nu volledig afhankelijk van de vrijgevigheid van de Verenigde Staten en Europa.

Dit is dus de cruciale vraag: hoe lang zullen de regeringen van Europa, die met groeiende binnenlandse onrust worden geconfronteerd, blanco cheques blijven uitschrijven aan Volodomyr Zelensky en hun eigen militaire nazi voorraden blijven uitputten?


Even een uitstapje naar de Tweede Wereldoorlog.
De Sovjet-Unie leed catastrofale verliezen tijdens het eerste jaar van de oorlog met Duitsland. Terwijl de nazi-legers naar het oosten stroomden, pakten de Sovjets in allerijl fabrieken en verwerkingsinstallaties in en verscheepten die naar het oosten van de Oeral. 

Denkt u dat de Verenigde Staten, als zij waren binnengevallen, hun auto- en vliegtuigfabrieken in Illinois uit elkaar konden halen en die fabrieken naar Alaska verschepen, ze daar weer in elkaar zetten en ze binnen een jaar weer aan het produceren krijgen? Want dat is wat de Sovjets gedaan hebben.
Terwijl zij aan het front onvoorstelbare verliezen aan manschappen leden en dorpen en steden met de grond gelijk gemaakt werden, bleef de Sovjet-Unie een productiecapaciteit exploiteren en herbouwden zij hun legers met nieuwe rekruten.

Zolang de economie van Rusland intact blijft en het zijn essentiële producten kan verkopen aan andere landen die niet meedoen met het steunen van Oekraïne, zal Rusland zegevieren. 

Tot slot wil ik nog een pluim uitdelen aan de analisten van Rand.
Rand heeft in januari een vooruitziend rapport uitgebracht dat een alarmerend inzicht geeft in een snode beweegreden die verklaart waarom Washington DC Berlijn ertoe aanzette Oekraïne te steunen en de banden met Rusland te verbreken:

Het huidige Duitse economische model berust op twee pijlers.
Dat zijn de onbeperkte toegang tot goedkope Russische energiebronnen en tot goedkope Franse elektrische energie, dankzij de exploitatie van kerncentrales. Het belang van de eerste factor is aanzienlijk groter.
Het stopzetten van de Russische leveranties kan heel goed een systeemcrisis veroorzaken die verwoestend zou zijn voor de Duitse economie en, indirect, voor de hele Europese Unie.

En dit moet gebeuren voor onze eigen mooie vrijde nieuwe wereld die het volk van Europa zelf weer mogen opbouwen.  

 Ik verheug me al op de WEF leugens om dit goed te praten voor schapenvolk!

En zo is het! 

Want de burger heeft allang gewonnen van het tuig Duidelijk!

Op donderdag 15 september zouden al 209 landen hun nieuwe goud/activa wisselkoersen op het Quantum Financieel Systeem zetten en bekend maken aan het publiek.

 

Gedeeltelijke Copyright © Frontnieuws

 

Geen opmerkingen: