8/06/2017

F.CK de BIG- BIOindustie Fipronil, Chickfriend-- westeuropa

In Frankrijk rn Duitsland schijnt het middel ook al in stallen aangetroffen te zijn. Dus heel westeuropa is de Sjaak. Links of rechtsom, die troep hoort niet in een ei te zitten.

En hoe zit het met al die producten waar eieren in gebruikt worden?
Ik noem maar iets: koekjes, brood,  cakes, mayonaise, advocaat.

En hoe zit het met kippenvlees? De kip is besmet dus ook het vlees.
Die komen allemaal van ..KUCH.. veilige BIG- legbatterijen uit Oekra√Įne. 
 
 
Maak van jouw tuin een boerderij dat gaat nog eens heel groot worden
Helemaal leeg ☹️ūü§Ē Doe dan maar 'het product dat erop lijkt' @albertheijn

Ondertussen worden tienduizenden kippen gekillt= RIP kip, omdat de BIG- pluimveehouders niets kunen met hennen waarvan de eieren niet verkocht mogen worden. 
Het kan weken duren voordat het gewraakte fipronil uit de gevederden is verdwenen en al die snavels in de tussentijd voeden is bedrijfstechnisch weinig interessant.

Die Zeit rekende afgelopen week voor dat het gaat om 2 to 3 miljoen eieren. Bovendien hebben vier Duitse pluimveehouders ook het giftige schoonmaakmiddel gebruikt. 

Zie daar het probleem van de bioindustrie in een notendop: als het misgaat is het ook goed mis.

Zorgwekkender is het brief die minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) en staatssecraetaris van Kippenzaken Martijn van Dam (PvdA/NPO) donderdag naar de Tweede Kamer stuurden. 

Daaruit blijkt dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op maandag 19 juni door Belgische collega's er op werden gewezen dat twee Nederlandse bedrijven gebruikt hebben gemaakt van het middel. Aan het eind van de maand start de NVWA op verzoek van de Belgen een strafrechtelijk onderzoek naar ChickFriend.
Maar nu komt het.

 Pas op woensdag 19 juli gaat de NVWA bij de betrokken Nederlandse pluimveehouders monsters van de eieren nemen. De NVWA - verantwoordelijk voor de voedselveiligheid - wist dus een volle maand dat er mogelijk iets mis was met Nederlandse eieren.

De bio voedsel etende consument wordt al die tijd in het ongewisse gelaten en tikt zijn eitje lustig door. 
Het zijn de journalisten HELDEN Joep Boerboom en Arjen ten Cate van De Stentor die op zaterdag 22 juli het nieuws naar buiten brengen. Pas daarn√° begint de NVWA met het actief informeren van de consument wat uitmondt in en clusterfuck van communicatienachtmerrie.

Tijd voor een grote schoonmaak bij de NVWA. 
Ook interessant: politiek verantwoordelijk voor het gifschandaal zijn de bewindspersonen Schippers en Van Dam, maar de kans is klein dat die zich nog hoeven te verantwoorden.

Dat wordt een lekkere start van het nieuwe kabinet. Want iemand zal in de Nationale Vergaderzaal moeten uitleggen waarom de NVWA heeft gespeeld met de gezondheid van miljoenen consumenten.
Fijn he, die neo-liberale toestanden!? Nu ook uw voedselketen! 

Zoals lachebekje Zalm zei 25 jaar terug: Het bedrijfsleven zal zijn verantwoordelijkheid nemen! Inderdaad, dat hebben ze gedaan, maar niet op de manier die we nodig hebben. 
Maar zolang iedereen op VVD, CDA en D66 blijft stemmen veranderd er niks. Pluspunt is wel: na afloop krijg je te horen waarmee je vergiftigd bent. Als je dan nog leeft, want het is een kwestie van tijd voordat het echt fout gaat.
Nederland verdient toch zo lekker aan die schrijnende dierenmishandeling ook wel bekend als 'bio-industrie'.
Allemaal in het kader van het door ,,VVD, CDA en D66t,, zo aanbeden "Voltooid Leven" Prop ze vol met eieren.


DUS WORD VEGAN BURGER , problem solved!

Hier moet U eens heel goed naar zichzelf kijken en bepalen in hoeverre bedrijven te vertrouwen. 


Bij een kleine eierfarm staan vaak nog automaten vol met schone eieren, dus als je goed zoekt is er niks aan de hand. 

 11 vervangers van eieren 
Eieren kun je in allerlei recepten prima vervangen. Ook de prote√Įne-inhoud van het ei is te vervangen door alledaagse voeding.  
Alle eivervangers in dit artikel zijn vegetarisch. Je kunt zelf uitzoeken welke soort eivervanger geschikt is voor het recept dat je wilt maken. Kippen krijgen tegenwoordig zoveel gekke dingen te eten dat de eieren die ze produceren lang zo gezond niet meer zijn als vroeger. Dat kan een reden zijn om eieren in het schap te laten staan en op zoek te gaan naar een goed substituut.Geen opmerkingen: