4/22/2017

Aangifte tegen EU- Timmermans en Artsen Zonder Grenzen

Journalist Arnold Karskens doet namens Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden aangifte

Aangifte tegen Timmermans, EU en Artsen zonder Grenzen over verdrinken bootvluchtelingen.

Wat beweegt de Nederlandse en de Europese politiek en hulporganisaties bij de huidige catastrofale bootvluchtelingenproblematiek op de Middellandse Zee? 

De tendens van verdrinkingen is sterk stijgend: 
2014 3.000, 
2015 3.600 en 
2016 4.500. 

Zijn EU, NGO's en Timmermans persoonlijk schuldig?

Op vrijdag 21 april 2017 deed Karskens aangifte bij de Landelijke Recherche op het politiebureau in Den Bosch namens tientallen nabestaanden van slachtoffers uit Mali. 

Dood door schuld, artikel 307 van het Wetboek van Strafrecht, wordt euocommissaris Frans Timmermans verweten en de hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen idem dood door schuld, uitlokking en mensensmokkel, artikel 197a van het Wetboek van Strafrecht. 

De Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden verzamelt sinds 4 mei 2007 feiten over oorlogsmisdaden, illegale wapenhandel, misdaden tegen de menselijkheid, genocide en schendingen van mensenrechten in oorlogen waar ook ter wereld waar Nederlanders, de Nederlandse staat of Nederlandse bedrijven bij betrokken zijn. 

Informatie wordt publiekelijk toegankelijk gemaakt.
Langs verschillende wegen onderzoekt de stichting vanaf april 2015 of NGO's als bijvoorbeeld Artsen Zonder Grenzen en of Europese organisaties als de Europese Commissie, met name vice-voorzitter Frans Timmermans, aangeklaagd kunnen worden voor schuldige nalatigheid de dood ten gevolge hebbende.
Want waarom wordt er niet officieel gewaarschuwd voor de enorme grote gevaren? Dat wordt immers ook gedaan voor besmettelijke ziekten en riskante situaties in het verkeer. 

Ook gaat de stichting na of er sprake is van uitlokking.  
De Italiaanse Officier van Justitie Carmelo Zuccaro in de stad Catania onderzoekt of er rechtstreeks telefonisch contact is tussen de mensensmokkelmaffia in LibiĆ« en hulporganisaties net buiten de territoriale wateren. 
De EU-grensbewaking Frontex opperde eerder de suggestie dat de hulporganisaties doormiddel van lichtsignalen de boten met migranten gidsen en zo de smokkel bevorderen, met alle risico's van verdrinkingen.
Geen opmerkingen: