3/17/2017

Het echte nieuws - historische nederlaag van links Nederland
“Nivelleren is een feest” 
Kijkend naar de NOS gisteravond, leek het alsof ik in een verkeerde film of universum terecht was gekomen. Een universum waar de met een leugen de PVV een historische nederlaag had geleden. En de analyse van de NOS: deze uitslag hebben we te danken aan Trump, want dat was het schrikbeeld voor de kiezer. Hoe verzin je het?  

Aantal kiesgerechtigden: 12.980.788 |Opkomst 2012: 74,5% | Opkomst 2017:
80,2%Media proberen een winnaar aan te wijzen die er gewoon simpelweg niet is. Alles om maar te moeten zwijgen over de 33% stijging (en daarmee de hoogste stijging) van de PVV.Over een jaar mogen we weer. Hopelijk met een dan nóg groter FvD. Zodat we we eindelijk een normaal democratisch geluid hebben. Ik wens FvD veel succes . Op naar een ander stelsel!


'Zorgplan is uitstekend,  nivelleren is een feest  Partijvoorzitter Hans Spekman van de PvdA was niet van zins de nieuwe coalitiepartner VVD tegemoet te komen als het gaat om de invoering van de inkomensafhankelijke zorgpremie. 'We gaan nu niet zeggen: laten we een beetje minder nivelleren LOL in 2017,'  met Merkel en Juncker.
Oh, u dacht dat ie voor Nederland aan de slag ging? 

Gefeliciteerd, Nederland. NEXIT! , de winst is binnen. As we speak is Rutte hoeft geen excuusbrief  op te stellen naar Erdogan. Binnen twee weken is alles weer kits!

VVD Rutte
van 61 naar 31 zetels heeft voor politieke doeleinden de ruimte gekregen van Merkel. Vandaag heeft hij  het halsbandje weer om. Alleen in Nederland vier je een gigantisch volksfeest bij VVD:(-10) 
Kijk hem blij zijn. Mark. Onze Mark. Premier Rutte. Rutte werkt al volop samen: met de EU.....met Merkel en Juncker. Oh, u dacht dat ie voor Nederland aan de slag ging?  Gefeliciteerd, Nederland nog even.Straks een groot NEXIT!  

PvdAdieu van 29 naar 9 zetels  Op begrafenissen is de sfeer beter dan tijdens het verkiezingsfeest van de PvdA in de Westerunie. Tránen. Tránen. -29, de grootste verkiezingsnederlaag altijd ooit. Hier moeten koppen gaan rollen. Lodewijk Asscher wil de rode kar uit de modder trekken. Prima, maar dan ben jij aan de beurt, Hans. Next.


Maar terug naar de leugenmedia

Bij de NOS zie ik een juichende Jesse Klaver (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) die hun aanhang juichend toespreken: “het verkeerde populisme is verslagen”. Maar wat zijn de feiten?

De PVV is de tweede partij van Nederland geworden. Er hebben dus, zoals het nu uitziet, anderhalf miljoen mensen op de PVV gestemd. PvdA kan het verlies 2017 nog maar nauwelijks geloven.

Om half acht is de zaal in de Westergasfabriek nog zo goed als leeg. Journalisten krijgen drie muntjes voor drinken en mogen op het balkon plaatsnemen. Zo hebben ze een riant uitzicht over de lege zaal.
Rond negen uur doet Dionne Stax op een groot scherm een verwarde poging de exit-poll bekend te maken.
Opeens is de zaal stil. Veel gejoel bij de geschatte opkomst van 81 procent. Maar de presentatie van Stax is te beroerd, en voor alle twijfelaars aan haar boodschap zegt Dominique van der Heyde het een minuut later nog eens: de PvdA verliest 29 zetels.

En wat is het antwoord van de linkse partijen? Wij zijn blij dat er “maar” 1.5 miljoen foute Nederlanders op de PVV hebben gestemd, anders waren we in een rijtje foute landen (Groot-Brittannië en Verenigde Staten) terecht gekomen. 

En hoezo “verkeerd” populisme? En wat is “verkeerd populisme”? Eurofiel-beleid verpakt als liberalisme? Want de kiezer lijkt daar inderdaad wel klaar mee, gezien de VVD welke een kwart van haar achterban verliest.

Na een voltooid leven volgt voor de PvdA dan eindelijk de euthanasie.
Roemer PvdA kan z’n koffers pakken. Van de 30 zetels die de PvdA heeft verloren, heeft hij er niet één weten binnen te halen. 
De dag na de voor de PvdA desastreus verlopen verkiezingen zei partijcoryfee Rob Oudkerk bij RTV Noord dat de partij zichzelf beter kan opheffen. De PvdA is een soort zwart gat dat alle energie aan de linkerkant van het Nederlandse politieke spectrum vernietigt. 
De PvdA heeft zoveel massa, zoveel geschiedenis, zoveel ballast, dat zelfs het licht niet aan die zwaartekracht kan ontsnappen. Pas als de partij verdwijnt, kan er ruimte ontstaan voor iets nieuws. 

1. Met Rob Oudkerk, maar wel waar. Geen partij heeft zoveel “coryfeeën” als de PvdA.
De VVD heeft Wiegel, het CDA heeft Van Agt, D66 heeft Terlouw, maar de PvdA heeft een heel peloton van zwaargewichtige hotemetoten die nooit te beroerd zijn om uit te leggen wat de huidige partijleiding allemaal fout doet. 


Oudkerk, Peper, Rottenberg, Van Dam, Van der Ploeg, Vermeend, Bos, Pronk — en ik vergeet er vast nog een paar. 
Overal zitten bovendien wethouders, gedeputeerden, school-, ziekenhuis- en corporatiebestuurders en ga maar door, met een partijkaart op zak. Klaar om elke vernieuwing in de kiem te smoren omdat het hun belangen wel eens zou kunnen schaden.

2. Arbeidsfetisjisme. Het eigenlijke doel van de PvdA, de emancipatie van de arbeider, is vijfentwintig jaar geleden al bereikt. De arbeider heeft een huis, een auto, een pensioen, kan twee keer per jaar op vakantie en zijn kinderen kunnen studeren. Alles wat de PvdA nog voor die arbeider kan doen is conservatief, verdedigend. 
Tegen zzp’ers, tegen flexibilisering en ongetwijfeld binnenkort ook tegen robots en kunstmatige intelligentie. “Echte banen” als hoogste goed en geen enkele opening om na te denken over — bijvoorbeeld — een onvoorwaardelijk basisinkomen of drastische arbeidstijdverkorting. Het is een beleidsagenda uit de vorige eeuw, maar deze zit zo diep in de genen dat ander gedrag onmogelijk is.

3. De integratieval. Alle verkiezingen sinds 2001 gingen over identiteit, integratie en de Islam.  
Dat is een onderwerp waarop de PvdA niets te winnen heeft, behalve als ze Marcouch of Aboutaleb het roer in handen geeft. Alles wat een Wouter of een Lodewijk daarover zegt valt verkeerd bij of de oude arbeiders-achterban, of het allochtone deel van de aanhang, of allebei. Makkelijk praten. Geen agency. En aangezien de partij er ook niet in slaagt andere onderwerpen te agenderen, wordt ze opgepeuzeld door de PVV, de SP, DENK en volgende keer weer door iemand anders.
Dit artikel verscheen eerder op Medium

Het echte nieuws is de historische nederlaag van links Nederland. Samen hebben zij nu amper 40 zetels
Voor de PvdA is het een Griekse tragedie. De PvdA is aan de rechterflank leeggelopen naar D66 en aan de linkerflank naar GroenLinks met 14 zetels die zich duidelijk uitspreekt VOOR kind bruidjes, die misbruik van kind bruidjes geen enkel probleem lijkt te vinden.

-  Deze Groene Kher wilde zich altijd al progressief profileren en had zelfs een link naar de pedofielen belangenbeweging op haar website staan. 
- Groenlinks heeft in het verleden NOOIT een probleem gemaakt van pedofielen in hun gelederen. En mogelijk is dat nog steeds zo. Meijer stond bijvoorbeeld op de lijst van de Eerst Kamer voor GroenLinks. Hij is er net niet ingekomen. 
- En nu 2017 - stond de RaRa sympathisant , AFA Terrorist Wijnand Duyvendak in het zonnetje die op het podium gehesen werd. Die man zou eigenlijk als veroordeelde achter tralies moeten zitten.

Mundus vult decipi, de wereld wil bedrogen worden, luidt een oud Latijns spreekwoord. 
In de De ondraaglijke lichtheid van het bestaan (1984) wijst de vermaarde romancier Milan Kundera (1929) het linkse geloof in de ‘broederschap der mensheid’ aan als de politieke kitsch par excellence. ‘De Grote Mars’, noemt Kundera deze leugen, belichaamd in de roman door Franz, de naïeve dromer en wereldverbeteraar, wiens personage doordesemd is van kitsch. Jesse Klaver is de Franz van de Nederlandse politiek anno 2017, de vleesgeworden kitsch.
Het ontbreekt Klaver aan zelfrelativering en gezond verstand. Zijn ideologisch wensdenken vertroebelt het zicht op de werkelijkheid. Je eigen levensverhaal vergelijken met dat van Barack Obama getuigt bijvoorbeeld niet bepaald van een gezond relativerings-en geschiedenisvermogen.   
Onlangs 
verscheen er weer zo’n illustratie met een blond huishoudpopje dat schattige achteruitinparkerendingen zegt. Het gaat over de verkiezingen. Het blonde popje in de illustratie zegt dat ze gaan stemmen zo leuk vindt omdat ze zo van kleuren houdt. Best grappig. Realistisch ook wel. Vrouwtjes houden nou eenmaal van kleuren. En gezelligheid. Wat is er gezelliger dan vakjes voor Jesse Klaver rood in te kleuren?
Maargoed, dat was dus humoristisch bedoeld van dat serviesmerk. 


Wat een feest! Kunnen ze eindelijk hun sociale kant laten zien :D
Zij lopen straks toch gewoon leeg en de baantjescarrousel wordt een extreme stoelendans. 

En dan hebben nog DENK, waar Nederland dankzij de PvdA nu de AK-partij in ons parlement heeft binnengehaald. Ik ga er rustig vanuit dat zij niet in Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CIVD), informeel ook wel Commissie Stiekem, terecht zullen komen. Dat zou een gevaar vormen voor de Nederlandse staatsveiligheid!

Kortom, ik denk dat de Fransen en de Duitsers, waar binnenkort ook verkiezingen zijn, hoop zullen putten van de Nederlandse uitslag 2017 
Rechts Nederland heeft gewonnen. 
De nieuwe binnenkomer het Forum voor Democratie adviseerde al op de eerste dag een vorming van een zakenkabinet met deskundige ministers en adviseert om Pieter Omtzigt te benoemen als formateur.
FVD is ook bereid deskundige kandidaten te leveren voor dit zakenkabinet. Daarnaast wil FVD een kabinet dat duidelijk inzet op beperking van de immigratie.


De titanenstrijd tussen de EU-elite en het volk is nog niet gestreden. 

Geen opmerkingen: