3/17/2017

Forum voor Democratie wil zakenkabinet met steun 77 zetels:

Met het CDA, FvD, SGP, PVV, VVD, 

"Een Kabinet met D66 en CU - beide voor open grenzen - schoffering volkswil"


De eerste werkdag van Theirry Baudet FVD gelijk al aan het hoofd van de tafel.

Thierry Baudet staat nu in de schijnwerpers en speelt ook geen verstoppertje meer. Met twee zetels en dus met Theo Hiddema in de kamer gaat hij hoog van een toren blazen die hoger is dan het torentje van Rutte: de toren van de volkswil. 
Forum wil Pieter Omtzigt (nr4 CDA) als formateur en dus ook als premier. PVV zou weer eens gedoogsteun moeten geven aan een minderheidskabinet met ministers van buiten de politiek. 


De volledige verklaring luidt op 16 maart 2017:


Forum voor Democratie zal vanmiddag tijdens het overleg van de fractievoorzitters adviseren om zo snel mogelijk een buitenparlementair zakenkabinet te vormen met deskundige ministers die stuk voor stuk experts zijn op hun beleidsterrein.


Hierbij dient het partijlidmaatschap van de kandidaten niet de doorslaggevende rol te spelen maar uitsluitend de expertise en geschiktheid. Forum voor Democratie zal adviseren om Pieter Omtzigt te benoemen als formateur om de kandidaten voor een dergelijk zakenkabinet te selecteren. 
FVD is ook bereid om bewindslieden voor dit zakenkabinet te leveren aangezien Forum voor Democratie over meer deskundige kandidaten beschikt dan vele andere partijen, zie: www.fvd.nl/kandidatenlijst


FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet: "Te lang is dit land geregeerd door mensen die uit de traditionele partij-politiek zijn boven komen drijven. In het belang van Nederland dienen er nu betere mensen in de nieuwe regering te komen met verstand van zaken, zonder politieke achtergrond die verbindend op kunnen treden en de dynamiek weer terug kunnen brengen in de Nederlandse samenleving en economie. 
Forum voor Democratie heeft deze mensen en is bereid om aan de totstandkoming van een dergelijk zakenkabinet mee te werken en bewindslieden te leveren."


Tevens zal Forum voor Democratie er op wijzen dat naast FVD ook VVD, CDA, PVV en SGP (dat is gezamenlijk 77 zetels) campagne hebben gevoerd om de immigratie te beperken. 
Een kabinet met D66 en CU - die beide voor open grenzen zijn - zou een schoffering van de volkswil zijn.

Er is helaas een gebied waarop bijdraaien door de matige verkiezingsuitslag van de PVV minder waarschijnlijk is geworden en dat is klimaat. 
Het is denk baar dat Europa nog vier jaar het gekke klimaathenkie van de wereld blijft spelen terwijl Trumps Amerika in een nieuwe richting beweegt!    
Geen opmerkingen: