3/05/2017

Enkel 3% Pensioenuitkering van 27jaar inleg.

Programmamaker Cees Grimbergen van Omroep MAX is hardhandig verwijderd uit een gebouw van pensioenuitvoerder APG in Amsterdam. 

 
Grimbergen wilde er opnamen maken voor zijn TV-programma 'Zwarte Zwanen' en weigerde de camera uit te doen. Vervolgens werd hij op straat gegooid door een beveiliger.      
 

De programmamaker Grimbergen (66) heeft aangifte van mishandeling gedaan na dit incident, dat naar nu blijkt eind januari plaatsvond. Hij raakte niet gewond, maar hield er wel een gescheurde broek aan over. 
van de hardhandige confrontatie zijn maandagavond te zien in 'Zwarte Zwanen' op NPO 2.


Wereld van €1300 miljard

Volgens Grimbergen onderstreept het incident bij APG dat de machtige pensioenwereld niet zit te wachten op kritische vragen over de versobering van de pensioenen van miljoenen Nederlanders. 

"Met mijn programma blijf ik proberen om meer openheid in de wereld van pensioenfondsen te krijgen. Er gaat circa €1300 miljard in om en daar is nauwelijks toezicht op."

In de uitzending van maandagavond presenteert Grimbergen ook een intern document, waarin wordt gesproken van een 'verziekte werksfeer' bij APG, dat uitvoerder is van de pensioenregeling van ambtenarenfonds ABP. Het belang van de pensioenfondsdeelnemers zou er niet meer voorop staan, aldus het document.

Fouten in pensioenadministratie

Een andere opvallende zaak die in 'Zwarte Zwanen' aan de orde komt, is dat de administratie van pensioenfondsen fouten kan bevatten.
Daardoor krijgen sommige gepensioneerden minder geld dan waar zij waarschijnlijk recht op hebben. Omroep MAX heeft hierover vorig jaar 700 klachten van kijkers ontvangen.


Ter illustratie zoekt Grimbergen in zijn programma de 80-jarige weduwe Riet op. Haar man heeft 27 jaar lang pensioen opgebouwd bij PMT. Maar dit metaalpensioenfonds kan slechts 3 van die 27 jaar terugvinden in de administratie, waardoor Riet een karige €87 per maand aan weduwenpensioen ontvangt.

Als Riet er niet uitkomt met PMT en een juridische procedure begint, zet het pensioenfonds het peperdure advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en hoogleraar René Maatman tegen haar in. 
Uiteindelijk verliest de weduwe de zaak en worden de procedurekosten van €450 van haar pensioen afgetrokken. Daardoor moet zij tijdelijk van nog minder geld rondkomen.   

Pieter Lakeman sluit zich aan bij Forum voor Democratie

Lakeman, econometrist, kreeg vooral bekendheid als oprichter en voorzitter van de stichting SOBI (Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie). In die hoedanigheid voerde hij veel jaarrekeningprocedures en tuchtklachtzaken.

Door zijn acties heeft hij enorm bijgedragen aan verbeteringen op dit terrein. Lakeman is ook publicist, onder meer over pensioenfondsen en schreef ettelijke boeken meestal over misstanden in het (financiële) bedrijfsleven.

Pieter Lakeman gaat zich bij Forum voor Democratie inzetten op het gebied van pensioenen en pensioenfondsen, de kosten van immigratie en de kosten van het hoger onderwijs.

Lakeman: 'Ik denk mijn ervaring met het bankwezen en het bedrijfsleven via het Forum voor Democratie te kunnen inzetten voor de Nederlandse belangen. Forum heeft open oog voor de belangrijkste bedreigingen van geluk en welzijn van de Nederlandse bevolking. 
Dat spreekt mij aan. Ook heb ik vertrouwen in de succesvolle aanpak van Forum voor Democratie.'

FACEBOOK Forum voor Democratie - Pak je stem terug op 15 maart!

Word lid- Forum voor Democratie  

 

Websites worden in Duitsland al van het web verwijdert 

Deze staat en voor hoelang nog online  Refugee and Migrant Crime Map 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: