2/04/2017

Trump helpt anti EU-Parteien. Er bricht Deutschland final ab!

Trump wil EU verzwakken door Duitsland te raken.

De relaties tussen de EU = Merkel de Verenigde Staten lijken amper 2 weken na de inhuldiging van de nieuwe president Donald Trump, een nieuw tijdperk in te gaan.
 ‘Kom in opstand tegen Duitsland, het land dat jullie besparingen heeft opgedrongen, maar van jullie heeft geprofiteerd om een exportmachine te bouwen en dat dankzij jullie euro, jullie consumptie en jullie import!


Nadat eerst Mexico en China aan de beurt zijn geweest was het dinsdag het Duitsland van Angela Merkel dat door het Witte Huis de mantel werd uitgeveegd. 

Donald Trump viel onze oosterburen niet rechtstreeks aan maar deed dat door middel van de interventie van Peter Navarro, zijn belangrijkste economische adviseur.


Ook Duitsland speelt vals, vindt team Trump, omdat deze sterke economie profiteert van een zwakke euro, wat het land een oneerlijk voordeel geeft op de wereldmarkt.


Chaos scheppen in de EU door Duitsland aan te vallen

Trump lijkt chaos te willen scheppen in de eurozone en de Europese Unie. 
De strategie is doorzichtig: hij weet dat Duitsland door de landen van Zuid-Europa verantwoordelijk wordt gesteld voor hun problemen

Hij weet ook dat zowat overal in Europa anti EU partijen aan een steile opmars bezig zijn. 

Door die populistische machine nog meer vaart te geven hoopt hij in die zuiderse landen een anti-EU révolte uit te lokken. 

De boodschap Trump klinkt met andere woorden als volgt: -verdeel en heers-

‘Kom in opstand tegen Duitsland, het land dat jullie besparingen heeft opgedrongen, maar van jullie heeft geprofiteerd om een exportmachine te bouwen en dat dankzij jullie euro, jullie consumptie en jullie import.’

Op die manier hoopt Trump de dollar naar beneden te praten, wat goed is voor de Amerikaanse uitvoer en zijn protectionistische agenda doorvoeren, wat goed is voor zijn handelsbalans. 

Daarvoor moet hij Merkel = EU treffen, het laatste politieke bastion in de EU. 

Op die manier sluit hij zich aan bij zijn Russische ambtsgenoot Poetin en hoopt hij onrechtstreeks de Duitse verkiezingen van september te kunnen beïnvloeden.

Eerder deze maand zei Anthony Gardner, afscheidnemend ambassadeur van de Verenigde Staten bij de Europese Unie, nog dat vertegenwoordigers van de regering Trump al herhaaldelijk aan Europese leiders hebben gevraagd welk land als volgende zijn lidmaatschap van de Europese Unie zal opzeggen.


“In deze kringen wordt algemeen gesuggereerd dat de Europese Unie dit jaar uit elkaar zal vallen,” aldus de afscheidnemende ambassadeur. 

“Het is te hopen dat de Amerikaanse regering echter niet alleen naar de stem van Nigel Farrage luistert.”

Trump probeert zo twee vliegen in een klap te vangen: door de EU verder te verzwakken, hoopt hij zijn nieuwe bondgenoot Groot-Brittannië een betere onderhandelingspositie bij de Brexitgesprekken te geven.

'Voor het eerst in onze geschiedenis en in een steeds meer multipolaire wereld, zijn er steeds meer anti-EUropeanen,' schreef ook EU-voorzitter Donald Tusk daar eerder deze week nog over.

In de Franse zakenkrant Les Echos schrijft opiniemaker Eric Le Boucher dat het Avondland dringend werk moet maken van middelen om met de VS te kunnen rivaliseren, nu Trump heeft aangegeven Europa te willen bekampen:

‘Donald Trump is de eerste president die niet als een staatshoofd redeneert, maar als de bedrijfsleider die hij was en zal blijven. 

In zijn ‘Amerika First’ zijn alle andere landen concurrenten van wie gewonnen moet worden, te beginnen met de twee belangrijkste: China en een EUropa.

Conclusie-
EUropa heeft momenteel geen vrienden meer en moet opboksen tegen nationalistische grootmachten, die kenmerken vertonen die haaks staan op onze Europese burgerwaarden.

 

 Geen opmerkingen: