2/04/2017

Live- Australia’s International Endurance race

Mount Panaroma.
Alleen de naam van het circuit is al legendarisch: Mount Panaroma. Het is letterlijk een weg over een berg. Met de kronkeligste kronkelsectie die je je voor kunt stellen. Daar een endurancerace houden is een garantie voor spektakel. 
Een prachtig circuit, mooi hoogteverschil en uitzicht. Jammer dat het net wat te smal is voor F1. De belachelijk smalle bochten met een stijgingspercentage van 18% zijn eigenlijk niet geschikt voor auto's. Laat staan voor GT3-wagens. 

Toch is dat wat er gebeurt. Lamborghini's, Bentleys, Nissan GT-R's noem het op en het rijdt er. Vind je de Cork Screw van Laguna Seca bizar, dan moet je de knikken in Bathurst eens goed bekijken, van bocht 3 tot en met 18 is het een groot links, rechts, links, rechts gewiebel met een hoogteverschil van 174 meter.

Normaal gesproken gaat de race in Australië waarschijnlijk volledig aan je aandacht voorbij omdat het moeilijk te bekijken is, maar een van de sponsors is zo vriendelijk geweest om ervoor te zorgen dat het gratis gestreamd kan worden. 
De start begon al om 19:45 hier vind je de stream 

en hier de startopstelling en live timing.

Geen opmerkingen: