2/26/2017

Den Bosch heet Thierry Baudet hartelijk welkom

Carnaval vierend Den Bosch heet Thierry Baudet hartelijk welkom: het zuiden wil het partijkartel ‘opblazen’!
“Loat d’n FvD d’n Scepter Zwoaje!”

Thierry Baudet had het vandaag reuze naar zijn zin in Oeteldonk, oftewel Den Bosch. Forum voor Democratie / DDS 
Foto DDS: Thierry Baudet had het vandaag reuze naar zijn zin in Oeteldonk, oftewel Den Bosch. Forum voor Democratie.     
Het mediakartel weigert Forum voor Democratie aandacht te geven, maar dat maakt Thierry Baudet helemaal niets uit. Hij bereikt zijn kiezers namelijk toch wel. Sterker nog, zijn partij is duidelijk in opkomst.

Forum voor Democratie in Oeteldonk.
Forum voor Democratie in Oeteldonk.
Geen wonder dus dat Baudet en kornuiten vandaag vol goede moed afreisden naar ‘Oeteldonk’ om daar eens flink Carnaval te vieren. Voor mensen die net als ik niet zijn opgevoed in het zuiden des lands: dat is de Carnavalsnaam voor Den Bosch.

Zoals je zou verwachten was het daar vandaag één groot feest. De Carnavalsgangers hadden zelfs een speciaal Carnavalspak gemaakt voor Baudet, dat hij natuurlijk bijzonder graag aantrok. Het was typerend voor de sfeer: gezellig, gemoedelijk en informeel.


De Forum-stoet vertrok vanaf het Centraal Station in Den Bosch en ging vervolgens op pad naar de binnenstad. Onderweg stonden er allemaal enthousiaste Carnavalsgangers die maar wat graag met Thierry op de foto wilden. 

Baudet en zijn aspirant Kamerleden kregen regelmatig te horen dat mensen van plan waren om op hen te stemmen. En als mensen hun stem nog niet vastgesteld hadden gaven ze steeds weer aan dat ze zeker openstonden voor Forum voor Democratie en wilden ze dus maar wat graag meer informatie (en een ballon) in ontvangst nemen.


baudet den bosch 12
Speciaal voor de gelegenheid had Forum voor Democratie een sticker gemaakt. Op de sticker zie je hoe prins Carnaval (oftewel Thierry Baudet) de neus van Pinokkio Rutte kapot slaat. 
Op het spandoek hierboven staat er in fraai Brabants bij: “Loat d’n FvD d’n Scepter Zwoaje!” Oftewel: “Laat de FvD de scepter zwaaien.”


baudet den bosch 14

Ook had Forum mooie ballonnen laten maken met daarop de tekst: “Partij-kartel?? Blaost ‘m OP!!” Na niet al te lange tijd liepen alle kinderen in Den Bosch rond met deze ballon:

forum voor democratie ballon
Voor de lijsttrekker zelf was het een geweldige ervaring:
“Zo zou de democratie in Nederland ook moeten zijn, een feest voor iedereen en niet alleen het borrelfeestje voor de kartel-politiek.”
baudet den bosch 11

Zo is het natuurlijk precies. Helaas zal er wel het één en ander moeten veranderen in Nederland als we dat idee werkelijkheid willen maken. 
Op dit moment voelen talloze mensen zich buitengesloten, wat voor een groot deel komt door de arrogantie van het partijkartel dat, ik noem maar wat, uitslagen van referenda gewoon naast zich neerlegt en lekker doet waar het zelf zin in heeft.

baudet den bosch 6
De aspirant-Kamerleden van Forum voor Democratie zijn ervan overtuigd dat de Nederlandse kiezer — en zeker kiezers uit Den Bosch — dat doel ook hebben en daarom op 15 maart op hen zullen stemmen. 

Als je de ontvangt van Baudet en co. ziet, gisteren op Urk en nu weer in ‘Oeteldonk,’ kan je niet aan de indruk ontkomen dat FvD de peilers weleens zou kunnen verrassen met meer zetels dan het establishment nu mogelijk acht. 

Geen opmerkingen: