2/19/2017

De EP lonen komen uit Nederland en Duitsland

De euro splijt het idee achter de EU van nooit meer oorlogen. Vasthouden aan de euro zal de oorlog dichterbij brengen. De euro is net als de Titanic, het orkest speelt nog maar het schip is reeds verloren. We moeten zo snel mogelijk in de sloep en zelf roeien! 

De euro is mogelijk al verloren, het lot is al bezelged zeggen ook prominente econonem

-

Dit terwijl Brussel er nog steeds alles aan doet om zijn macht te centraliseren om de munt daarmee te redden. Dat zegt een prominente denktank.

Hoewel de eurofiele opperbazen blijven roepen dat zij steeds meer macht moeten krijgen om hun megalomane Europese project te redden vervallen steeds meer arme EU-lidstaten in enorme schulden. 
Het resultaat: overal breken demonstraties uit omdat de gewone burger door heeft dat het zo niet langer gaat.ze zijn te einde raad.

 “De levensstandaard in Griekenland en Italië ligt nu onder het niveau waar het was toen ze de euro invoerden. 
Finland is het enige Scandinavische land dat de euro gebruikt, en ook het enige land in die regio die nog steeds niet uit de crisis van 2008 is. 
Er zijn  te veel voorstellen geweest om de EMU en de euro te redden, maar die oplossingen zijn politiek impopulair en onrealistisch  

De economen Malinen, Heikki Koskenkylä en Peter Nyberg hebben samen een onderzoek geschreven met de titel “The Euro May Already Be Lost.” Met andere woorden: “De euro is mogelijk al verloren.” 

Hoewel ze in hun rapport met verschillende oplossingen komen zijn die buitengewoon extreem.
Volgens deze experts kan het volstrekt belachelijke project niet slagen (goh, wie had dat toch gedacht?) als er niet iets heel fundamenteels veranderd. In goede tijden kan er gekozen worden voor een “ander pad voor elk land,” waarbij rijkere landen zich sneller ontwikkelen dan armere landen. De verschillen worden daardoor weliswaar groter, maar de groei van de sterkere landen kan het gekwakkel van de arme landen dan opvangen.

Helaas ziet de situatie er nu absoluut niet zo rooskleurig uit
De eurozone is namelijk nog lang niet uit de crisis. Dit betekent dat het steeds duurder wordt om arme landen te subsidiëren. De enige mogelijke oplossing voor dit probleem is door een enorme transferunie op te richten die geld van rijkere landen linea recta overmaakt naar armere landen
Met andere woorden: de Nederlandse belastingbetaler moet dan kromliggen voor, de zeg, de EP lonen sowieso en Griekenland  of Spanje of dergelijke  noodlijdende eu landen.

Op dit moment is dat natuurlijk al zo, maar de huidige situatie is niet eens bijna afdoende om de boel bij elkaar te houden. 
Er moet veel meer geld gestopt worden in die arme zuidelijke landen; zoveel geld dat ons eigen volk daar onherroepelijk onder gaat lijden.
Omdat zo’n transferunie — die eigenlijk een federale unie creëert zoals ze hebben in Amerika — bepaald niet populair zal zijn achten de economen de kans gering dat die er uiteindelijk komt.  

Laten we het hopen. I
n dit scenario zijn wij als Nederlanders immers het haasje.
De meest logische conclusie is dan ook dat er maar één echte mogelijkheid is, aldus de economen: teruggaan naar ‘het Europa’ zoals vastgelegd in het Verdrag van Maastricht. 
Dit betekent dat lidstaten weer verantwoordelijk worden voor hun eigen economie, niet voor de economieën van andere lidstaten. 
En ja, dit betekent ook dat Griekenland de euro onmiddellijk zal moeten verlaten.

Malinen legt uit:
 “De eurozone zit vast. Er is een federale unie nodig om deze problemen op te lossen, maar daarvoor ontbreekt de politieke wil. Teruggaan naar fiscale verantwoordelijkheid per land zal onherroepelijk tot verschillende ‘exits van lidstaten’ leiden. Halfbakken maatregelen zullen niet voldoende zijn en zullen daarnaast ook nog eens bijzonder kostbaar zijn.”

Daarom, concludeert hij, “is er waarschijnlijk geen mogelijkheid om het uiteenvallen van de Eurozone in de komende jaren te voorkomen. Het lot van de euro is mogelijk al beslist.”Het is dus gewoon al gedaan met de euro. 
Het is alleen nog maar een kwestie van tijd voordat het hele project uit elkaar valt.

Daarom heeft Thierry Baudet van Forum voor Democratie honderd procent gelijk als hij zegt dat Nederland zo snel mogelijk een exit moet maken. Alleen dan kunnen we de kosten voor ons land namelijk nog enigszins beperken.

"Het hele land mocht bloeden voor de ambities van meneer Dijsselbloem."

Samen breken we het partijkartel! Steun onze campagne!


 

Geen opmerkingen: