1/13/2017

We hollen het kartel van binnenuit!! Dat is de enige manier om het systeem te veranderen.
Als denktank heeft Forum voor Democratie twee jaar lang geprobeerd om invloed uit te oefenen op het Politieke Kartel. In 2015--2016 kwam het kantelpunt.   

We zijn tot de conclusie gekomen dat de enige manier om het systeem te veranderen van binnenuit is. 

We moeten meedoen met de verkiezingen om te zorgen dat we gehoord worden.  


Het partijkartel
Er is in Nederland sprake van een ‘partijkartel’: een zeer kleine groep partijleden –van een select aantal partijen –houdt de touwtjes stevig in handen. Deze kartelledenhouden het politieke systeem dicht
voor nieuwe mensen en nieuwe ideeën. De kartelleden vormen een gesloten groep van circa 10.000 mensen die meedraaien in een baantjescarrousel. Bestuurders, hoogleraren, journalisten, parlementsleden: ze worden gerekruteerd door de partijtop –een systeem van coöptatie waardoor vooral meelopers en jaknikkers komen bovendrijven die het nogal eens aan visie en moed ontbreekt.
Deze carrière- politici willen vervolgens doorschuiven naar een burgemeesterspost, een topfunctie bij een zorgverzekeraar of de hoofdprijs: iets in Brussel. Het is de partij die de baan regelt. Het is de partij die de kandidaten naar voren schuift. En de loyaliteit van het kartel-lid ligt dus ook bij die partijtop –niet bij de kiezer. De belangen van de bevolking komen laag op het prioriteitenlijstje terecht. Partijbelang gaat boven landsbelang.Er moet nu echt iets veranderen in Nederland.
Ondanks diverse terroristische aanslagen, bleven de grenzen wagenwijd openstaan. Opnieuw gingen er miljarden steungelden naar Zuid-Europa om de uitzichtloze euro nog langer in stand te houden. 
In een namiddag in juni werd de nationale pensioenspaarpot van 1.300 miljard euro overgeheveld naar Brussel. En nadat 61 procent van de kiezers op 6 april ‘NEE’ zei in het referendum over het EU-associatieverdrag, deed de regering niets anders dan deze uitslag weglachen om na 8 maanden treuzelen alsnog het NEE in een JA te veranderen.

De gevestigde media en de gevestigde partijen willen u anders doen geloven: maar we leven in een tijd van crisis.
Een existentiële crisis bedreigt het voortbestaan van de Nederlandse samenleving.

Grenzen worden niet langer verdedigd, we staan bloot aan massale immigratie die we niet aankunnen en de terreurdreiging neemt steeds verder toe. Soevereiniteit wordt overgeheveld naar Brussel, we hebben steeds minder over onze eigen samenleving te vertellen. 
 
De euro destabiliseert ons continent en vernietigt de zuidelijke economieën. 
De kwaliteit van het onderwijs holt achteruit en de zorg gaat gebukt onder zware managementlagen; teveel regels en belastingen knijpen het MKB af en onze veiligheid op straat wordt in hoog tempo minder. 
 NEXIT

Onze belangrijkste standpunten

  • Invoering bindende referenda naar Zwitsers model.
  • Invoering gekozen burgemeester zoals in de rest van Europa.
  • Gecontroleerde immigratie naar Australisch model.
  • Drastische verbetering van het (basis-) onderwijs naar Fins model.
  • Nederland uit de Euro.
  • We willen hiermee in grote lijnen onze denkrichting aangeven.
Ons geluid is nieuw en noodzakelijk. Iedereen met democratische opvattingen is welkom binnen onze partij. We zijn inhoudelijk, redelijk, beschaafd en serieus. 
En we zijn ervan overtuigd dat veel mensen ons gevoel van urgentie delen. Daarom hebben we er het volste vertrouwen in dat de bevolking op 15 maart zijn stem terug pakt en stemt op Forum voor Democratie.
Onze uitgebreide standpunten kunt u hier vinden


Geen opmerkingen: