1/23/2017

Paniek: ING voorbereid op instorten muntunie


Worst case-scenario voor de euro
En wat lezen we nu weer? 

ING zou voorbereid zijn op het uittreden van verschillende landen uit de muntunie. 
Er zijn diverse redenen om aan de houdbaarheid van de Euro te twijfelen. Zeker na de Brexit en na Trump moet met alles rekening gehouden worden.
 
De ING staat er slecht voor ze kunnen niet aan de stress voldoen.Alle kredieten zonder solide onderpand willen ze binnen twee jaar innen. Italië is bankroet ze kunnen zich geen risico's meer veroorloven.

ING heeft zijn posities in Italië afgebouwd. Daar zijn dit jaar de verkiezingen en de eurosceptische Vijfsterrenbeweging doet het  heel goed . 

De Mediterrane groep kan slecht nieuws betekenen voor het Italiaanse lidmaatschap van de eurozone. 
In tegenstelling tot het democratische Nederland, is er in Italië geen sprake van een cordon sanitaire en heeft de Beweging echt invloed. 

En ook Frankrijk, waar de 'extreemrechtse' (dixit Volkskrant) Marine Le Pen meedoet, is een potentieel gevaar. 

We hebben verder niet echt een idee wat we met dit nieuws moeten, omdat het nog geen nieuws is. 
Het zou pas echt gek zijn als ING zou toegeven geen enkel plan te hebben voor een eventueel uittreden van een land uit de eurozone. 

Goed nieuws als banksters in paniek raken.
Maar de Nederlandsche Bank heeft overigens al ook gewoon draaiboeken liggen voor het geval de PVV er op een of andere ondenkbare manier in slaagt ons land uit de euro te slepen. 
Van een volwassen bedrijf, en ja ook de wittesokkenbrigrade verwacht je dat men zich voorbereid op dit soort scenario's. 

De euro overleeft het sowieso niet, dus wat dat betreft de Deense kroon stabiel valutawijzer.nl...

Ik raad je ook aan om voorlopig even geen dollars te kopen. 
Trump gaat ruzie maken met China en met Saoudi-Arabie en die hebben al een paar keer gedreigd om hun USD obligaties op de markt te gooien en vluchten de sjeiks naar Frankrijk en Zwitserland, waar ze sowieso hun GOUD al gestald hebben.
Dan zakt de dollar met een procent of 30.  
MAAR
- Marken, Kronen, Franken, Euro's, Dollars, het is allemaal fiatgeld zonder garantie of certificaat, die hebben net zoveel waarde als het papier waarop het gedrukt is. 

Geen opmerkingen: