1/08/2017

Leugenpers: Tien manieren om Fake News te gebruiken

screenshot_10De mainstream media gebruiken grotendeels tien fundamentele vormen van Fake News. Het begrip “leugenpers” is hierbij helemaal niet verkeerd. Terwijl de mainstream media de alternatieve media er graag van beschuldigen zogenaamd Fake News te verspreiden, zijn ze zelf wat dit betreft bijna al meesters in het liegen. Om hun eigen Fake News te verspreiden, gebruiken ze tien fundamentele vormen. John Rappoport heeft deze samengevat. 

Hier zijn ze:

  1. Directe leugens via feiten
  2. Het weglaten van vitale informatie
  3. Limited Hangout” (dus de verbreding van gedeeltelijke informatie tot aan desinformatie)
  4. Weliswaar kort over de waarheid berichten, daarna echter niet verder te onderzoeken
  5. Uit belangrijke informatie dingen weglaten
  6. De waarheid censureren en desnoods “Fake News” te noemen
  7. De gebruikmaking van vooringenomen “experts”, die exact die these vertegenwoordigen die men aan de mensen wil meedelen
  8. De constante herhaling van valse berichten en het gebruiken van het echokamers effect
  9. De bewering dat er een gemotiveerde en ware consensus zou bestaan, hoewel er veel dissidenten zijn, die hun opvattingen en analyses niet openbaar kunnen maken
  10. Het inzetten van een groot aantal effecten (reputatie van de media, spraakkwaliteit van de presentatoren, droge en mechanische taal enz.) om de indruk te wekken van een hogere autoriteit.
Hoezeer de mainstream pers desinformeert, liegt, feiten weglaat en/of ook ideologisch passende “experts” ondervraagt, bleek de afgelopen jaren bijvoorbeeld steeds opnieuw bij het Oekraïne-conflict, de oorlog in Syrië, maar ook als het om de immigrantencriminaliteit in Duitsland ging. Men richt zich naar de trans-Atalantische koers (NAVO-“presstituees”) of naar de heersende “politieke correctheid” (vooral de uit het links-groene spectrum komende journalisten). Ook al is dat in dit geval inmiddels beter geworden, temeer daar de migratiecrisis de mensen bezighoudt en de AfD een anti EU Partei duidelijk sterker is geworden.

Artikel van: Marco Maier
Bron: www.contra-magazin.com 

Vertaald uit het Duits door: E.J.
Bron
: www.ejbron.wordpress.com

Geen opmerkingen: