12/08/2016

Forum Democratie Hearing in Dutch Parliament about investigation into the Euro

Sinds de start van de Eurocrisis is meer dan 25% van de Grieken werkloos, de jeugdwerkloosheid is 50% en ruim 1 miljoen jonge Grieken (met name hogeropgeleiden) hebben de laatste jaren hun geboorteland de rug toegekeerd en zijn geëmigreerd. 

Staatsbedrijven zijn verkocht maar structurele groei blijft uit. Een referendum werd genegeerd en de Grieken werden zwaar onder druk gezet door de ECB. De schade die de Euro aanricht in Zuid-Europa is structureel en onaanvaardbaar. Hele generaties worden de vernieling in gejaagd om de Euro-droom in stand te kunnen houden. De kosten van de “redding” van Griekenland kunnen voor Nederland overigens oplopen tot € 22,6 miljard, dat is € 1.345 per Nederlander. 

Geld dat we niet in Nederland kunnen besteden aan zorg of onderwijs maar dat definitief verdwenen is om de niet-functionerende Euro overeind te houden.


 Hearing in Dutch Parliament about investigation into the Euro 

23 nov. 2015

This week, Thierry Baudet, founder of the Forum for Democracy and journalists Jort Kelder and Arno Wellens presented to Parliament the citizen’s initiative “Peuro” demanding an extensive parliamentary enquiry into the euro, its introduction and its future. (English subtitles).

 

Standpunten Forum Democratie

Geen opmerkingen: