12/18/2016

Eliten gebruiken het geloof om mensen tegen elkaar op te hitsen.. de Eliten gebruiken het geloof om mensen tegen elkaar op te hitsen.

'Schrik in zaal en orkest'
Een man sprak vanaf de plek waar normaal de dirigent staat. 
Pas na enkele minuten trad de bewaking op, waarschijnlijk omdat aanvankelijk werd gedacht dat de man onderdeel van het concert was.  De koningin is op bezoek bij het Concertgebouw vanwege het honderdjarig bestaan van het Genootschap der Nederlandse componisten.

Het voorval is bevestigd door Directeur Simon Reinink van het Concertgebouw.


Bij een concert in het Concertgebouw in Amsterdam, waar koningin Beatrix aanwezig was, is een verwarde man afgevoerd. De man stapte, gekleed in een keurig pak, voor het begin van het concert op het podium.

Hij noemde zich een dienaar van Allah of een profeet van Eliah en wenst te sterven en weer op te staan. Waarop het orkest haastig het podium verliet  Hij riep ze na en zei dat hij geen bom had en nodigde het publiek uit om te geloven.


 Dienaar van Allah spreekt tot de Koningin.

  'Grote consternatie' Er werd meteen getwitterd over het incident. 'Grote consternatie in het concertgebouw. Koningin in publiek. Donkere man komt op podium, begint over profeet Eliah,
'Schrik in zaal en orkest. Man wordt weggevoerd...'werd er getwitterd. Alle orkestleden hebben het podium verlaten om na enige tijd weer terug te keren. De man is overgedragen aan de politie. 
 


Koningin Beatrix reageerde vandaag op de ophef die ontstond nadat ze tijdens een staatsbezoek in de Verenigde Arabische Emiraten met een hoofddoek een moskee bezocht. 
In een interview noemde ze de hoofddoek als symbool van onderdrukking van de vrouw "onzin".

De hoofddoek van Beatrix zorgde voor veel kritiek bij de PVV. Zij menen dat de hoofddoek een teken is van vrouwenonderdrukking en dat de koningin deze daarom niet had mogen dragen.

Geert Wilders reageerde via twitter: "Wat heeft de Koningin te zoeken in moskee in Abu Dhabi? Met abaya en hoofddoek?" Samen met de leden Van Klaveren en Elissen diende hij Kamervragen in aan de ministers van Algemene Zaken en Immigratie, Integratie en Asiel.

Beatrix zei dat men respect toont voor de religie van een land en dat ze zich daarom aanpast aan de gewoontes van het volk. Politiek verslaggever van de NRC Pieter van Os en verslaggever van Nieuwsuur en de NOS Nicole le Fever beschouwen vanavond de uitspraken de koningin omtrent deze zaak. 

Geen opmerkingen: