12/25/2016

Eco-sabotage:‘multinationalsl’ Coca Cola, Nestlé en Unilever

Protestactie tegen kapitalisme.
 
Een dreigement van een Griekse anarchistengroep. Ze zouden allerlei voedselproducten van grote multinationals hebben vergiftigd, in een protestactie tegen het kapitalisme.
Omdat bedrijven als Coca Cola de mensheid zouden ‘vergiftigen’, zeggen de anarchisten dat ze allerlei producten opzettelijk hebben geïnjecteerd met chloor en zoutzuur. 
Als bewijs plaatsten ze foto’s van injectiespuiten. Doel is niet om consumenten te vergiftigen, aldus de groep die zijn wortels heeft in Italië, maar om de bedrijven financieel te raken.
De Griekse antiterreureenheid neemt de dreigementen uiterst serieus.

Risicoproducten uit de schappen
In de komende twee weken zouden de besmette producten in de winkels terecht moeten komen. Daarop besloten Coca Cola, Nestlé en Unilever om bepaalde producten uit voorzorg uit de Griekse schappen te houden.

 Onder meer is de saladedressing, tomatensap, ijsthee en Coca Cola Light is voorlopig niet meer te kopen in en rond Athene, schrijven de multinationals in een gezamenlijk statement. 
Ook de Griekse zuivelgigant Delta nam zulke stappen, weet persbureau AFP.

De actiegroep ‘De groene aartsvijand’ schrijft op hun website dat ze westerse multinationals in Griekenland hebben gesaboteerd. 


Geen opmerkingen: