12/20/2016

Bye, bye, Friesland-Campina. !!!!!!!!

Friesland-Campina. U richt onze boeren te gronde met uw nieuwe activiteiten in nota bene Pakistan. 

Hoe gek kan een bedrijfsdirecteur worden als er dollars te plukken zijn. 

Er is nl. niets logisch aan om als melkbedrijf overzee te produceren. 
Behalve natuurlijk extra bonussen voor de directie ten koste van de Nederlandse rundveehouderij, waar men t.g.v. overbodige EU- regels over milieu e.d. op de rand van het bankroet staat. 

Wat een verraad aan hun core-business, het blijkt voor de zoveelste keer dat de coöperaties met de boeren als eigenaar nooit hadden moeten worden omgezet in 'normale' ondernemingen. 
Want landbouw is niet normaal: het gaat om veel meer, zoals autarkie en voedselveiligheid. 

Grote overname FrieslandCampina in Pakistan

AMERSFOORT - FrieslandCampina heeft definitief voet aan de grond gezet in Pakistan. Het zuivelbedrijf heeft zich voor een bedrag van 430 miljoen euro verzekerd van een belang van 51 procent in Engro Foods, de op een na grootste zuivelproducent in Pakistan. 

FrieslandCampina kondigde de stap al in juli dit jaar aan. Met de aankoop verzekert FrieslandCampina zich naar eigen zeggen van een sleutelpositie in de Pakistaanse zuivelmarkt. 
Naar verwachting zal een opkomende middenklasse meer verwerkte en verpakte melk gaan kopen. Daarnaast wil FrieslandCampina met zijn kennis van de landbouwsector Pakistaanse boeren bijstaan.

De transactie heeft de goedkeuring van de mededingingsautoriteit en andere relevante instanties. De deal is gesloten in samenwerking met de Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO en de International Finance Corporation (IFC).

 www.telegraaf.nl...

Geen opmerkingen: