11/29/2016

SI ITALY!!! First Brexit then Trump and Italy

The winds of change grows. 

Italians will soon vote in a referendum on constitutional reforms which could have dramatic results for all of Europe the EU Criminals... 


Italianen raken volledig in paniek over referendum

Over een week wordt het Italiaanse referendum gehouden, en de Italianen beginnen in paniek te raken. Een stem tegen de verandering van de Italiaanse bestuursstructuur wordt ook gezien als een stem tegen het pro-EU-beleid van premier Matteo Renzi.

Een ‘nee’-stem zou uiteindelijk kunnen leiden tot een ‘Quitaly’: het vertrek van Italië uit de eurozone en uiteindelijk zelfs de Europese Unie. Renzi heeft ook aangegeven op te stappen als premier indien de Italianen tegen de verandering van de bestuursstructuur stemmen.
 

Onrust op de beurzen

Volgens de peilingen ziet het er niet goed uit voor Renzi. Uit angst voor een Italiaans vertrek uit de Europese Unie, hebben veel Italianen hun euro’s al ingewisseld voor Zwitsers goud, een ‘veilige haven’ voor investeerders. Een groot aantal experts en investeerders heeft al gewaarschuwd voor het ‘apocalyps’-scenario dat zou kunnen volgen als de Italianen inderdaad hun afkeer van de EU laten zien.

Maria Paola Toschi, een prominente beursstrateeg van JP Morgan zei begin november dat beleggers de laatste weken van het jaar vooral kijken naar het Italiaanse referendum. 

‘Een ‘nee’-winst zou een lange periode van onzekerheid en politieke instabiliteit betekenen. De toekomst van de huidige coalitie, die zich altijd heeft gericht op hervormingen, wordt zeer onzeker.’


Zelfs Renzi voert volop campagne in de laatste dagen voor het referendum, dat 4 december plaatsheeft. ‘Dit is de beste mogelijkheid die we hebben om de toekomst van onze kinderen te verbeteren,’ zei de premier maandag. Italië zou tientallen jaren van stagnatie moeten slikken bij een negatieve uitslag.

Waarom Italianen in paniek raken over referendum
Italiaanse media meldden eerder dat Renzi wil opstappen als een meerderheid van de kiezers ‘nee’ zegt tegen de grondwetswijziging, die de macht van de Senaat sterk inperkt. Maar dinsdag schrijft Corriere della Sera dat Renzi ook aan een vertrek denkt bij winst.

Geen opmerkingen: