10/03/2016

Deutsche Bank niet meer te redden

Achter de schermen woedt een financiële en politieke oorlog tussen de VS en EU’ 

 
Zijn dit de vruchten van de Europese eenwording ?


 

dit is een scenario


 8 jaar na het uitbreken van de eerste financiële crisis in de herfst van 2008, die begon met het bankroet van Lehman Brothers, staat de wereld op de rand van een nog vele malen ernstigere catastrofe: het omvallen van Deutsche Bank, volgens velen de belangrijkste systeembank in de EU. 

Veel analisten waarschuwen dat DB in zijn val het complete wereldwijde financiële systeem met zich zal meesleuren, waardoor alle banken binnen enkele dagen of zelfs uren hun deuren en pinautomaten zullen moeten sluiten. Dat zal het begin markeren van sociale en maatschappelijke chaos, uitlopend in
hyperinflatie, tekorten, rellen, opstanden, burgeroorlogen, en vermoedelijk ook een nieuwe wereldoorlog.Op MMNews wordt gewezen op de (later naar $ 6 miljard verlaagde) recordboete van $ 14 miljard die DB van het Amerikaanse ministerie van Justitie kreeg opgelegd. De EU reageerde met een megaboete van € 13 miljard voor Apple. 

‘Achter de schermen speelt zich een bittere strijd af tussen de VS en de EU, die op eigen bodem allebei kampen met onoplosbare problemen, en proberen met alle mogelijke middelen de ander zo groot mogelijke schade toe te brengen.’
Washington neemt daarbij veruit het grootste risico, want als de DB inderdaad omvalt, dan zal het complete financiële systeem, ook in Amerika, instorten. Dat geeft echter aan hoe wanhopig de situatie in de VS is, op werkelijk alle gebieden.


Deutsche Bank niet meer te redden
Volgens het gerenommeerde ‘Zeit’ heeft de regering in Berlijn reeds een noodplan om DB voor 25% met staatsgeld over te nemen.
Daarmee wordt het redden van wéér een door eigen schuld in
problemen geraakte bank opnieuw op de belastingbetalers 
afgewenteld. 


Vermoedelijk zal dit op grote weerstand stuiten bij het Duitse volk, waardoor de dagen van de toch al impopulairder wordende regering Merkel geteld lijken.

Met de ondergang van de DB zal ook de ECB instorten, waarna mogelijk al binnen enkele dagen hyperinflatie een einde zal maken aan de huidige euro.

Historische ‘oplossing’: een oorlog ?
Historisch gezien kiezen politici en machthebbers dan bijna altijd voor één specifieke ‘oplossing’: oorlog. 

Niet voor niets voeren Brussel en Washington de agressieve retoriek en acties aan het adres van het Kremlin –zoals het stationeren van steeds meer militairen, vliegtuigen en tanks langs de Russische grenzen- al enige jaren op, en dreigt Amerika nu zelfs openlijk met een militaire confrontatie in Syrië.
De onbeperkte geld- en machtshonger, alsmede de totale gewetenloosheid van de financiële industrie kent overduidelijk geen enkele grens, nu zelfs een wereldwijde (kern?)oorlog wordt geriskeerd -en daarmee de dood van ontelbare miljoenen mensen- om de eigen belangen veilig te stellen. 


Op de onafhankelijke Duitse financiële site ‘Der Bondaffe’ wordt gezegd dat er waarschijnlijk allang een elektronische bankrun op DB aan de gang is, maar dat deze tot op het allerlaatste moment stil wordt gehouden. 


‘U wilt weten hoe dit verder gaat, wat er gebeurt als Deutsche Bank verscheurd en verslagen wordt (door speculanten)? Niets zal meer zijn zoals het was. DB is namelijk een ‘global player’. Dan wordt het ‘redden wie zich redden kan’. De burgers daarbuiten zullen aan zichzelf worden overgelaten.’ De politiek zal de gewone man in de steek laten, mede omdat de politiek hulpeloos zal moeten toekijken hoe alles in elkaar begint te storten.  

Hartgeld: Alle banken zullen instorten, euro waardeloos door hyperinflatie
W.K. Eichelburg schrijft op Hartgeld.com dat de instorting van DB en het financiële systeem is gepland, en al jaren wordt voorbereid. Volgens Eichelburg zal de crash echter dermate ernstig zijn en zo ongelooflijk veel chaos en ellende veroorzaken, dat de wanhopige bevolking zijn woede zal richten op de huidige politieke en financiële machthebbers, en hen met geweld zal afzetten.

Na de ondergang van DB zal de crash zich vermoedelijk binnen enkele dagen over alle banken verspreiden. 

Elektronisch bankieren, pinautomaten etc.. zullen volledig tot stilstand komen, en onze spaar- en bankrekeningen zullen worden bevroren en (deels) in beslag worden genomen. 

De goud- en zilverkoersen zullen exploderen, en de euro zal daardoor vrijwel meteen het slachtoffer worden van hyperinflatie, waardoor we er al heel snel niets meer mee zullen kunnen kopen, aldus Eichelburg.


Laten we hopen dat er in Den Haag tenminste nog een paar politici hebben opgelet de afgelopen jaren, en voor het geval dat het bovenstaande verschrikkelijke scenario waarheid wordt,
noodmaatregelen hebben klaarstaan, die ervoor zullen zorgen dat de Nederlandse bevolking niet al binnen enkele dagen ten prooi valt aan honger en andere tekorten. 


En misschien staat er stiekem ergens toch nog wel een pakhuis vol met guldens, zodat we in redelijk snel tempo weer op eigen benen kunnen komen.

Of verwacht ik nu teveel vermogen van ‘onze’ leiders om vooruitziend te regeren?
Xander Eskalation möglich - ODER KALTER KRIEG? 
USA kündigen Waffenruhe mit Russland in Syrien auf

Die USA kündigen die Kooperation mit Russland zur Sicherung der Waffenruhe in Syrien einseitig auf. Damit könnte die Lage in Syrien eskalieren und sich zu einer direkten Konfrontation zwischen den Supermächten auswachsen. 


US-Präsident Obama beim Business Roundtable im Dezember 2014 in Washington. (Foto: dpa)
US-Präsident Obama beim Business Roundtable im Dezember 2014 in Washington. (Foto: dpa)

Russlands Präsident Wladimir Putin. (Foto: dpa)
Russlands Präsident Wladimir Putin. (Foto: dpa)
 Russland verlangt US-Abzug aus Osteuropa
Bis jetzt hat sich Russland eher zurückhaltend zur Nato-Osterweiterung geäußert. Doch nun schlägt Präsident Putin andere Töne an - offenbar aus Frustration, weil seine bisher eher konziliante Linie wenig gebracht hat. Russland will sich nicht mehr länger vor neue, vollendete Tatsachen gestellt sehen.

 

Geen opmerkingen: