9/09/2016

“Overwinning! Hongarije doet als eerste Europese land Rothschild-banken in de ban”

De naam Rothschild wordt alom geassocieerd met rijkdom. Meer dan 200 jaar is deze familie de rijkste en machtigste familie op aarde geweest, schrijft Amanda Froelich van True Activist.

 De familie is onder meer eigenaar van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), oftewel ‘Imposing Misery and Famine’, aldus de site. Het IMF profiteert van woekerrentes en ineenstortende economieën.


Omdat het buitengewoon lastig is om te ontsnappen aan de klauwen van het bankwezen, wordt nieuws over de verbanning van het IMF uit Hongarije gezien als een overwinning.
Geen pottenkijkers
In 2008 was Hongarije nog één van de eerste landen die bij het IMF aanklopte, voornamelijk omdat het land veel leningen in euro’s had lopen. Dit was voordat Viktor Orban premier van het land werd.
In 2013 schreef oud-minister van Economische Zaken en gouverneur van de Hongaarse centrale bank Gyorgy Matolcsy een brief aan IMF-hoofd Christine Lagarde waarin hij zei dat het IMF haar kantoor in Boedapest moet sluiten. 
Volgens Matolcsy is er geen nauwe relatie meer nodig tussen Hongarije en het IMF.

Dat het kantoor moet sluiten wijst erop dat Hongarije beslist geen pottenkijkers van het IMF meer in de buurt wil hebben bij het maken van economisch beleid.
Populair
De oud-minister zei in juli dat Hongarije het laatste nog openstaande deel van de lening die in 2008 door het IMF werd verstrekt, nog dit jaar zal aflossen. Velen zijn erg positief over het besluit van Hongarije om het IMF het land uit te zetten.
Om het grote begrotingstekort van Hongarije terug te dringen, legde Orban de afgelopen jaren een crisisbelasting op aan grote banken en grote (telecom)bedrijven, niet toevallig sectoren met grote buitenlandse invloeden.

Als onderdeel van zijn politiek werden de energieproducenten, ook vooral in buitenlandse handen, gedwongen tot een zware prijsverlaging voor gas en elektriciteit. 
De onorthodoxe aanpak, ook wel ‘Orbanomics’ genoemd, maakte de premier niet populair bij investeerders, maar juist wel bij de Hongaren.

[True Activist]


bron: ninefornews.nlGeen opmerkingen: