9/09/2016

Bedorven tonijn wordt gekleurd met gifgas om vers te ogen

EET SMAKELIJK: “Schandaal van formaat”: Oude, bedorven tonijn wordt gekleurd met gifgas om vers te ogen.

De mooi rood gekleurde tonijn op je bord oogt vers, maar die kleur kan verraderlijk zijn. Er bestaan methodes die ervoor zorgen dat de tonijn mooi rood blijft, terwijl het bederfproces gewoon doorzet.
Tonijn die ingespoten is met het giftige gas koolmonoxide blijft permanent rood. Zo lijkt de tonijn oneindig lang vers. Door de bedorven grauwe tonijn, maar ook grijs geworden vlees te behandelen met CO kleurt het binnen 20 minuten mooi helder rood.
Zo’n 15 jaar geleden was deze methode heel gebruikelijk en toegestaan, maar in 2003 heeft de Europese Unie besloten om het gebruik van koolmonoxide te verbieden. Als het omstreden handelsverdrag TTIP er komt, dan is de weg vrij voor de import van gifgasvlees en -vis. In de VS is deze praktijk namelijk wel legaal.
Opgehouden
Tonijn kan ook worden geïnjecteerd met kleurstoffen zoals E162 of E392 om vis die al bruin verkleurd is weer mooi rood te maken. Zodoende kan de tonijn voor een hogere prijs worden verkocht. 

Om meer volume te krijgen wordt er ook water ingespoten.
In de uitzending van Keuringsdienst van Waarde op 1 september kreeg de kijker een schokkend inkijkje in hoe er met tonijn gefraudeerd wordt, terwijl de NVWA de andere kant opkijkt. Benno Bruggink verklaarde in de uitzending namelijk dat de NVWA is opgehouden met de handhavingscontroles.
Aangifte
De tonijnimporteurs zullen heel snel (deze maand nog) met bewijs moeten komen dat hun geïmporteerde vis schoon is, stelt adviesbureau Scienta Nova. 
Een laboratorium kan vrij eenvoudig het CO-gehalte bepalen. “Onderzoek naar andere kleurstoffen is niet zo belangrijk, de gifgasbehandeling is dat wel,” klinkt het.

Het adviesbureau voegt toe dat het argument van de NVWA dat de eerste prioriteit ligt bij voedselveiligheid en niet bij misleiding van de consument niet opgaat, omdat er door het verven van tonijn juist verrotte vis bij de consument terecht kan komen.
Scienta Nova pleit voor Kamervragen over de prioriteiten binnen de dienst. 

“Dit is een schandaal van formaat en rechtvaardigt bijna aangifte tegen de NVWA,” besluit het adviesbureau.
Bekijk de uitzending hier terug.

[Scienta Nova]


Teveel straling in voeding? EU ‘oplossing’: gewoon norm verhogen…

Conform de EU normen !!!!!

EET GEEN  vis uit de pacific....
Gezien de radioactiviteit de vrijgekomen is uit Fukushima.En aangezien de radioactiviteit in de pacific 10 tot 30x hoger zijn dan normaal dan zou je je moeten afvragen hoeveel de norm verhoogd zou moeten worden. 
Het zal je nu duidelijk zijn dat het hier om grote belangen gaat die voor de volksgezondheid gaan. En wie profiteert er vervolgens van als je kanker krijgt, precies de Big Pharma. Zo is het visuele geldgraai cirkeltje weer rond. 


Vis wat  hier in de schappen legt.
Het wordt gevangen in de ronding van Alaska waar een hogere concentratie van radioactieve stoffen in het zeewater zitten, daarna wordt het in schepen naar China vervoerd en jawel weer door de zee die radioactief vervuild is. 

Wat neemt radioactiviteit aan, juist staal. 
Dus die schepen zijn ook al niet zuiver. 
In China wordt het verwerkt en god weet wat ze daar uitvreten. Gaat het in sealverpakkingen in een doosje op weg naar oa Nederland. 

En je raad het al, weer in diepvriesschepen die door een vervuilde oceaan varen.

Zowel Queens als het NVWA laten niets maar dan ook werkelijk niets van zich horen.

Al eerder vernam je van andere al dat het NVWA het niet zo nauw neemt met zaken, een organisatie die betaald wordt met ons belastinggeld.

De NVWA is een flut autoriteit die het belang van de volksgezondheid niet meer ter harte neemt.Kip die tegen de verkoop datum zit gaat terug naar de fabriek en op zaterdag opnieuw ingepakt en voorzien van een nieuwe sticker.


Je denkt een lekkere biefstuk te hebben gekocht en als je thuis komt is de onderkant al bruin.
Zou je een biefstukje niet bewerken dan gaat ie al snel verkleuren.

Een biefstuk vers afgesneden van een stuk is rondom aan de zijkanten rood en van binnen donkerder van kleur. Zit er een beetje groenachtige ring rondom net binnen de zijwand is je biefstuk op zijn best, goed mals en bestorven.


Maar is het mooi rood aan alle kanten dan is het meestal bewerkt met ascorbinezuur of iets dergelijks. Zoals het vaak in de supermarkt ligt, of gooi een fles spa rood in het rundergehakt dan is die snel mooi knalrood.
Eet smakelijk.

QUOTE
Scienta Nova pleit voor Kamervragen over de prioriteiten binnen de dienst.
 

Ik weet zeker dat deze gasten nul op het rekest krijgen. We hebben een nepparlement. ALLES, maar dan ook alles, wordt goedgekeurd. Een beetje voor de Bühne morren en vragen stellen en vervolgens “ja”stemmen.

Marktwerking en managers = een dodelijke combinatie.
 

 

Geen opmerkingen: