9/03/2016

Bange Tegenstanders van het Nationaal Zorgfonds zien het Premiegeld wegzwemmen>.

In afgelopen 4 jaar totaal aantal banen in de zorg afgenomen met meer dan 80.000" door het afbraak Kabinet! 


EU- Zorg economen : "Nationaal zorgfonds is dure grap" 

Ben Hur draait weer in de bioscoop en het Rad van Fortuin is terug op de tv. De limonades van Exota zijn weer te koop, evenals de bakfiets. 
De hunkering naar de goede oude tijd is overal merkbaar. Ook in de zorg. 

‘Vroeger was alles beter’ geldt niet voor de zorg. (Her)invoering van het ziekenfonds of een nationaal zorgfonds is niet alleen enorm duur, het is ook, 
nog eens slecht voor de kwaliteit van zorg en de keuzevrijheid....  
Gevolg : Onteigening zorgverzekeraars
Naast het optuigen van een nieuw apparaat moeten ook de bestaande zorgverzekeraars worden onteigend. 
Als de overheid de geïnde BURGER  PREMIE geld reserves van de zorgverzekeraars zou confisqueren, zou dat 3.4 miljard euro opleveren. 

Echter, zelfs een kabinet met de SP en 50PLUS mag niet zo maar andermans eigendom afpakken.
Het is waarschijnlijk (???ECHT NIET ????) dat de totale reserves eigendom blijven van de zorgverzekeraars. 
Zij kunnen daar een goede doelenstichting mee beginnen of een andere mooie eigen bestemming voor verzinnen.
 Op die manier zou zo’n 6.7 miljard euro aan kapitaal van verzekerden verdwijnen. Dat is nog niet alles. Het is goed mogelijk dat – al dan niet door een rechter gedwongen – de overheid de zorgverzekeraars moet compenseren voor de geleden schade en gemiste inkomsten. 
Het CPB berekent dat het compenseren van de zorgverzekeraars voor gemiste inkomens 19.7 miljard euro kost.

Als we dit bij elkaar optellen, kunnen de kosten van (her)invoering van een nationaal zorgfonds of ziekenfonds oplopen tot 31.7 miljard euro. Dat is zes keer zo veel als de belastingverlaging die het kabinet-Rutte dit jaar heeft doorgevoerd. 
Het is bijna evenveel als we in vijf maanden uitgeven aan zorg en in een heel jaar uitgeven aan onderwijs. Per huishouden zouden we ruim 4.000 euro moeten betalen om een nationaal zorgfonds op poten te zetten.
 LEES DE LEUGENS VERDER OP:  www.zorgvisie.nl


Tegenstanders van het Nationaal Zorgfonds reppen met geen woord over de honderdduizenden Nederlanders die nu door het hoge eigen risico géén zorg kunnen krijgen (een beschaafd land onwaardig!) 

2. De tegenstanders laten geniepig de berekeningen weg waaruit blijkt dat je door invoering van het Nationaal Zorgfonds ook miljarden kunt besparen. 


3. Veel van de tegenstanders van het Nationaal Zorgfonds hebben zelf banden met het huidige rammelende zorgstelsel. Zoals de econoom Verkoulen die het huidige, vuige privatiseringsstelsel mede heeft bedacht. Ondertussen geen woord over de mensen die door het hoge eigen risico géén zorg meer krijgen. Onbeschaafd, het zijn allemaal graaiers blablablabla ! Markt werking in de zorg is dodelijk! 

 De  dienstverlening zorg is inmiddels al helemaal uitgekleed.
Te veel geld moet het kosten door achterlijke bedragen die (markt werking) moesten bevorderen, maar het heeft meer weg van een graai cultuur met kartelafspraken.


Kijk maar:
- geen reclamecircus meer met irritante en dure TV-spotjes, folders etc.
Zelfs ziekenhuizen menen nu reclame te moeten maken met dure glossy magazines
- geen vele miljoenen kostend overstapcircus meer
- zorgverleners geven aan ongeveer een derde van het budget kwijt te zijn aan de door zorgverzekeraars opgelegde bureaucratie. Met één Zorgfonds nog maar één manier van coderen. Scheelt ontstellend veel bureaucratie
- meer druk op de farmacie GELUKKIG  mogelijk.
- Einde maken aan de onbeschofte  topinkomens.
Deze onvoorstelbaar hoge opgelopen bedragen behoort in de zorg voor zieken!!!!
Alleen al bij Achmea zitten een paar mensen miljoenen te incasseren aan salaris. Overigens vinden ze bij de SP wél degelijk dat artsen etc. zeer goed betaald moeten krijgen - maar geen onzinnige inkomens voor bestuurders
 

- In een uitzending van RADAR kwam aan de orde dat er mogelijk voor miljarden aan onnodige handelingen aan de burger worden uitgevoerd om de zorgkassa te laten rinkelen. 
Een kinderarts vertelde zelfs een kind twee keer onder narcose te moeten brengen terwijl één keer genoeg was - om te incasseren! En als u patiënt bent, hebt u dan ook weleens het gevoel: 'moet dit onderzoek nou alweer? Waarom?'
1.  Omdat u de arts niet durfde tegen te spreken?

2.  Waarschijnlijk was uw gevoel juist!
En die zogenaamde vrijheid van zorgverzekeraar over te stappen? 

Nou, vraag het de eerste de beste chronisch zieke. 
Dan stap je over maar kun je geen aanvullende verzekering krijgen die wél noodzakelijk voor je is. Onzinnig argument dus. 

En natuurlijk kost de invoering van een Nationaal Zorgfonds bakken met geld. Dat zullen zelfs de bedenkers ervan zich volledig bewust zijn. 

De privatisering heeft ons ook bakken met geld gekost. Het enige verschil is dat het Nationaal Zorgfonds op de lange duur zorgt dat de kosten in de zorg lager worden, en betaalbaar blijven voor iedereen. 
Geen idioot hoge salarissen. Geen riante vertrekpremies. Geen winst naar de aandeelhouders. Geen miljarden in "reservepotjes". Het is allang duidelijk dat marktwerking in de zorg niet werkt. 
Kijk alleen maar naar de Verenigde Staten. Onbetaalbaar. Voor alles geldt: de kost gaat voor de baat uit. Eerst investeren (in dit geval de zorgverzekeraars schadeloosstellen) en dan oogsten. Het Nationaal Zorgfonds leid tot enorme besparingen, alleen al door centralisatie, van de administratie en afhandeling van betalingen met digidee.
Ook kunnen de zorgverstrekkers veel beter gecontroleerd worden. 


Doen zou ik zeggen, 


want hier liggen echt onze eigen miljoenen besparingen straks voor het grijpen 

Dus schrijf je in : www.nationaalzorgfonds.nl  


Nu al 121.000 op steunbetuigingen! 


Geen opmerkingen: